fbpx

Gastronomija

Banana kafa

Ako želite da malo obogatite aromu kafe koju pijete, ovo je idelan, osvežavajući recept. U blender stavite i zajedno izmiksajte sledeće: 2 supene kašike NESCAFÉ…
Ovo je  jedan od najboljih  načina pripremanja svinjske plećke: Po želji i broju osoba odaberite komad ,ovo je cca 2.5kgToplo, uz garnir od krompira koji…
Vurda se pravi od mleka,to je stari specijalitet iz Babušnice i izgleda kao kiselo mleko.To je punomasni sir za mazanje,savršenog ukusa. Kažu da je specifična…
Ovaj kolač je neodoljivog ukusa i mirisa, a veoma lako se pravi. Potrebno je: 2 veće jabukesok od pola limuna250 g brašna1 prašak za pecivo150…
Volite toplu čokoladu i puter od kikirikija? Spojite ova dva sastojka u jednu šolju i dobili ste savršenu kombinaciju. Istina je da je potrebno malo…
Laneno ulje i lanene semenke u zadnje su vreme "otkriveni" kao istinski zdrava hrana. Oni svakako zaslužuju svoje mesto na top listi deset najzdravijih namirnica.…
Raštan je jedna vrsta kupusa tamno zelene boje, Prvi gajeni lisnati kupus – raštan još su od egipatskih faraona i grčkog herojskog doba smatrali svetom…
Od domaćeg testa, ukusne krofne, napunjene čokoladom,jednostavno svi obožavaju! Potrebno je: 1 kg glatkog brašnamalo solimanje pakovanje svežeg kvasca5-6 kašika mlakog mleka4 kašike šecera100 g…
Ovo je savršena i tako ukusna pita, sa puno voća i mirisom vanile. Potrebno je: 1 pakovanje kora za pitu 3 pudinga od vanile3 jaja4…
Ove mekane pogačice uvek su omiljene, kao toplo predjelo ili za doručak, prave se od domaćih čvaraka,koji su specijalitet srpske kuhinje i koji im daju…
Lešnik se koristio od davnina kao sredstvo za lečenje mnogih bolesti. Verovalo se da je to plod mudrosti i znanja. Kada bi lešnici bogato rodili,…
Zašto su ovako spremljena jagnjeća rebarca dobila ovaj naziv, to najbolje znaju generacije iz istočne Srbije, odakle potiče ovaj recept, za sočno, ukusno meso. Potrebno…
Strana 84 od 109
03/11/2013 0 comment

Bogati  sto Srba iz Like se ne može zamisliti bez krompira, kiselog kupusa, sušenog svinjskog mesa i janjećeg mesa. Stara lička tradicija je da se u ovome kraju za zimu sprema meso sušeno na dimu koje se jede kao predjelo, kao glavno jelo i u svako doba ...

12/11/2024 0 comment

Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti