fbpx

Nacionalna kuhinja

 Ovo je vrlo lep kolač, jednostavan za pripremu, idealan za zimske dane,kada će vas osvežiti miris borovnica,koje su sada dostupne smrznute,a u kolaču će biti…
Vasilica je hleb koji se pravi za Srpsku novu godiniu odnosno za slavu Svetog Vasilija. Ovaj recept je tradicionalni način pripreme ovog obrednog hleba:Potrebno je:…
Užička goveđa pršuta je već dugo sinonim za trpezu Zlatibora i celog kraja  i predstavlja važan deo ukupne gastronomske ponude ovog kraja, pa je na…
Ova torta je tradicionalni slatkiš iz Šumadije,koji karakterišu namirnice koje su upravo sa ovog područja, suve šljive,med,rakija prepečenica... Vole je svi putnici namernici, a pošto…
 Štrudla nikada nije izgubila svoju draž i omiljena je među svim generacijama. Vreme je da napravite ovaj sjajni kolač i dočarate ukućanima čari lepe ravnice.…
Recept za ovaj poseban specijalitet od šarana, pripremio je Ilarion Đurica, jeromonah iz manastira Svetog arhangela Gavrila u Zemunu Posne recepte prikupio je iz starih…
Žabalj i Titel su mesta u oblasti koja je dobila ime po rečnim lađama - šajkama - i vojnicima „šajkašima“ koji su u 18. veku…
Veoma ukusni i dekorativni kolačići - ružice po starom bakinom receptu. Potrebno je: - brašno 4 šolje- ulje 1 šolja- mlaka voda 1 šolja- kvasac…
U opštini Kanjiža postoje dva mesta koja su čuvena u Srbiji, ali i šire po, slatkoj i ljutoj, mlevenoj i tucanoj začinskoj paprici: Horgoš i…
Svake godine u Valjevu se održava festival duvan-čvaraka, koji se ovde pripremaju po tradicionalnoj recepturi staroj 200 godina, pa je to prilika da se degustira…
Čuvena Azanjska stara pogača važi za najukusniju u Srbiji. Zbog nje se prevaljuju kilometri iz dalekih zemalja, a poneko parče se uvek nađe u džepu…
Ovde se još čuju zvuci potočara koje melju brašno i nastavljaju tradiciju od belog kukuruznog brašna. Po selima domaćice spravljaju najukusniji sir i kajmak. U…
Strana 15 od 82
14/10/2013 0 comment

Heljdino brašno sa planine Zlatar je poznata i veoma zdrava namirnica. Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od ...

07/05/2024 0 comment

Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

15/07/2024 0 comment

Godišnje se u pirotskom kraju proizvede oko 60 tona kačkavalja. To nisu ni približno dovoljne količine da bi se podmirilo tržište. Zaštita kačkavalja ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti