fbpx

Nacionalna kuhinja

Hiljade turista ovog leta posećuje Vranje, turistički biser na jugu Srbije. Vranjanci, poznati po velikoj gostoljubivosti su i u gastraonomskom smislu odlični domaćini i svako…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Kupus je veoma zdrav, njime se u organizam unose najkvalitetniji elementi za održavanje biološke ravnoteže organizma i za imunitet.Veoma je važan za zdravu ishranu, jer…
Put do hleba iz crepulje vrlo je jednostavan za svaku domaćicu iz Ražnja i okoline, jer je ovde tradicija spremanja u ovom nenadmašnom posuđu, prisutna…
Sjenički kraj, čuven po nepreglednim pašnjacima i kvalitetnom siru, ima dugu tradiciju pripreme domaćih pita-koturača, koje uz obavezni fil sa sirom, mogu da se pravi…
Proizvodi koji nose oznaku DOBRO SA ZLATIBORA zadovoljavaju sve propisane zahteve kojima se osigurava specifičan nivo kvaliteta lokalnih proizvoda. Obeleženi proizvodi se proizvode na teritoriji…
Postoje razne verzije palačinki, od onih najobičnijih punjenih marmeladom, čokoladom ili sladoledom do onih zapečenih sa raznim vrstama punjenja. Ukoliko se odlučite za malo neobičniju…
Obronci Stare planine, bogati mirisnim pašnjacima, odvajkada su poznati kao stočarsko područje. Ova planina predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko – balkanski…
Gastronomiju  Prijepolja i celog tog kraja Srbije obeležava jak orijentalni uticaj, ali prilagođen ovdašnjem podnebju i surovoj klimi. Pite i testa prave se sa različtim…
Jednom „nogom" u Šumadiji, a drugom u Pomoravlju, Velika Plana je od svakog područja uzela ono najbolje, a otvorenost i gostoljubivost ovdašnjih ljudi pojačava i…
Ovo jelo se pravi u proleće, od svežeg mladog vinovog lišća koje još nije prskano. U Aleksandrovcu i celoj Župi, od davnina se ovo savršeno…
Oblast Gornje Resave spona je između istočne Srbije i Šumadije, a Despotovac njen centar. Smešten je na reci Resavi podno obronaka planina Beljanice i Kučaja,…
Strana 1 od 78
18/10/2013 0 comment

Ovaj recept je popularan na čardama pored Dunava,sveža rečna riba i puno povrća i dobićete veoma ukusno jelo, koje su pre mnogo godina majstori kuhinje napravili za sve generacije. Potrebno je: jedan kilogram somovine ili smuđa, 250 grama luka, 150 grama ...

01/07/2022 0 comment

Slatke i sočne, najčešće mekane, a ponekad tvrde unutrašnjosti - kruške su nekada nazivane "darom bogova". Postoji mnogo različitih vrsta, tako da se ...

12/08/2022 0 comment

Hiljade turista ovog leta posećuje Vranje, turistički biser na jugu Srbije. Vranjanci, poznati po velikoj gostoljubivosti su i u gastraonomskom ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

24/07/2022 0 comment

Područje proizvodnje Zlatarskog sira smešteno je izmedju reka Uvca, Veljušnice, Kladnice, Mileševke i Zlošnice i sastoji se od staništa bogatih ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti