fbpx

Avantura počinje, neizvesno do kraja! Trka preživljavanja od 4.-6.oktobra

Avantura počinje, neizvesno do kraja! Trka preživljavanja od 4.-6.oktobra

TESTIRAJTE SVOJE SPOSOBNOSTI I POMERITE GRANICE, PREPUSTITE SE AVANTURI KAKVU DO SADA NISTE DOŽIVELI I SPREMITE SE ZA PODUHVAT KOJI ĆETE DUGO PREPRIČAVATI...

Trka preživljavanja predstavlja avanturističku trku koja je po svojim karakteristikama i konceptu jedinstvena u svetu.

Takmičari su organizovani u timove od 2 do 4 člana. U toku dva dana potrebno je preći stazu 60+km (OPSTANAK), 35km (AVANTURA). Ovo i ne izgleda tako teško, međutim od opreme je dozvoljeno koristiti samo: nož(po članu), kompas (jedan po ekipi), mapu terena(po ekipi-obezbeđuje organizator), astrofoliju(jedna po članu), kresivo(jedno po ekipi-obezbeđuje organizator), pola litra vode(jedna flašica po članu), mobilni telefon (jedan po ekipi-samo u slučaju nezgode). Ovo takođe znači da je sve ostalo zabranjeno: upaljači, lampe, papir, hrana itd...

1) OPSTANAK 60 + KM (preporučuje se učesnicima sa iskustvom boravka u prirodi i orijentiringa, profesionalnim sportistima)

2) AVANTURA 35 KM (Avantura kategorija poziva sve ljude mlade duhom da učestvuju, otkriju nešto novo o sebi i pre svega dobro se zabave. Ova kategorija je predviđena za sve koji bi želeli da probaju da provedu 2 dana i jednu noć u prirodi sa minimalno opreme koja im je dozvoljena da se ponese. Učesnici će stazu unapred imati ucrtanu na karti, poželjno je da bivakuju u toku noći, otprilike na polovini staze. Staza koju je potrebno preći je do 35km a pravila trke i dozvoljena oprema su isti kao za Opstanak kategoriju)

PRAVILA:

Izabranu stazu potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. Skup učesnika je zakazan za petak 4. Oktobar 2013. u 20h na za sada „skrivenoj" lokaciji. Start trke je planiran u Subotu 5. Oktobra u 9:00 ujutru. Pet dana pred trku timovi će biti obavešteni o tome gde i kako da dođu kako bi lokacija trke ostala nepoznata do kraja. Takmičari dobijaju mapu terena ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku i tako redom do kraja.

Startni brojevi će biti podeljeni shodno pristiglim prijavama (manji startni broj dobijaju ekipe koje se pre prijave i startuju ranije na trci).
Obavezna oprema je fotoaparat (jedan po ekipi).

Ko može da učestvuje?

Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim. Napomena: staza u Opstanak i Avantura kategoriiji će biti nemarkirana, bez logistike. Lica mlađa od 16 godina se mogu prijaviti samo ukoliko je u njihovom timu bar jedan od roditelja. Za maloletna lica starosti od 16 do 18 godina prijava je moguća samo uz pismeno odobrenje roditelja.

Pobeda?

Pobedu u trci ostvaruje ona ekipa koja sakupi najviše bodova. Bodovi se dobijaju za: vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu, inovativnost i kreaciju, kao i za specijalne zadatke.

Odgovornost

Sve aktivnosti su na sopstvenu odgovornost prijavljenih takmičara. Pre početka trke, učesnici potpisuju izjavu o učešću na trci.

Nagrade

Za najuspešnije takmičare obezbeđene su vredne nagrade u vidu planinarske i kamp opreme.

Spašavanje

Cela trka i sve aktivnosti biće ispraćene od strane medicinskog i spasilačkog tima. Svaka eventualna zloupotreba poziva u pomoć snosiće novčanu nadoknadu.

PROGRAM

Petak 4.10. Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima. Dolazak na lokaciju trke (za sada „skrivena"). Upoznavanje sa programom, pravilima i drugim učesnicima. Noćenje.
Subota 5.10. Pripreme za trku i start u 9h, od kada ste prepušteni svojoj orijentaciji i snalažewu u prirodi.

Nedelja 6.10. Pristizanje takmičara na cilj i završetak trke, proglašavanje pobednika. Zajednička večera i povratak za Beograd u večernjim časovima.

wildserbia.com

Podeli ovu vest

19/06/2015 0 comment

Dan "Moravskih šarenica" je mesto za predstavljanje etno zanata i domaće radinosti, pre sve od strane udruženja žena "Moravske šarenice" koje već više od jede decenije uz 25 aktivnih članica organizuje ovu manifestaciju na kojoj možete videti predivne radove izrađene heklanjem, veženjem, pletenjem, kao i predmete izrađene od stakla, kože i drveta. ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

18/04/2024 0 comment

Narodna nošnja u zlatiborskim selima je u pogledu osnovnih karakteristika veoma srodna sa nošnjama jugozapadne Srbije, koja zajedno sa nošnjom ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti