fbpx

Gastronomija

Ovo je čuveni kolač sa mekanim biskvitom od čokolade,puno badema, preliven marmeladom i čokoladnom glazurom. Potrebno je : 150 grama maslaca, 300 grama šećera,4 jaja,…
Zaboravljeni su recepti naših predaka ili se o njima malo zna, a da su bila veoma ukusna i bez upotrebe nekih začina, kojih nije bilo…
Ovaj tradicionalni srpski specijalitet je potrebno da spremite sa krupno mlevenim brašnom i domaćim sirom, vekovima ga domaćice spremaju za doručak i kao posluženje uz…
Zlatiborci su poznati kao proizvođači mesa i mesnih prerađevina jer je to podneblje prirodnim karakteristikama predodređeno da bude stočarski kraj. Osim mesa proizvodi se mleko…
Kupinovo vino ima visoku hranljivu i lekovitu vrednost kako za zdrav,tako i za bolestan organizam.Odlikuje se blagim,prepoznatljivim mirisom i vrlo prijatnim ukusom. Sadrži 4% alkohola…
Biftek Stroganov je najpoznatiji ruski specijalitet koji je dobio ime po ruskoj plemićkoj porodici trgovačkog porekla koja je volela luksuz i obilje na stolovima. Iako…
Ovo je idealna prilika da isporbate nešto novi, sočni svinjski medaljoni sa začinima i đljivama su sasvim poseban specijalitet fantastičnog ukusa. Potrebno je: 300 g…
Ovo je recept za jednu od najlepših i najukusnijih torti.Lepog je izgleda i veoma je aromatnična. Umutiti 6 žumanaca sa 180 grama šećera,pa dodati 125…
Neke domaćice godinama traže pravi recept za tulumbe, kako bi im kolač bio šupljikast,mekan i sočan,ovaj koji mi predlažemo je najjednostavniji ali jedan od najstarijih…
Ovaj recept je popularan na čardama pored Dunava,sveža rečna riba i puno povrća i dobićete veoma ukusno jelo, koje su pre mnogo godina majstori kuhinje…
Ovo je veoma ukusan,jesenji kolač,koji je mekan i fino sočan ,sa ukusom pomorandže i oraha,sa čokoladnom glazurom. Potrebno je : Za testo: 250 g oraha,…
Kod pripreme ovog jela, najvažnije je da jagnjetina ostane sočna, a meso kompaktno, dok se peče, upiće sve začine . Jelo se brzo priprema, a…
Strana 90 od 109
08/11/2013 0 comment

Ovo je jednostavno fantastičan dezert, koji se lako priprema, a ukus je neodoljiv. Potrebno je: 250 g urmi3 kašike šećera u prahu3 štangle čokolade za kuvanje100 grama mlevenih orahapo jedna kašika ruma i uljasok od limuna Rasecite urme po dužini i ...

12/11/2024 0 comment

Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti