Gastronomija
Priroda posla stočara zahtevala je pripremanje hrane u formi "zapakuj i ponesi na livadu". Obrok koji bi im održavao snagu celog dana bio je lako pripremljiv i lako nosiv, dugotrajan, ukusan i zdrav. Budući da se čobani nisu vraćali pre zalaska sunca, ...
Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...
Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...