fbpx

Gastronomija

Moskva šnit je pravi slatki brend Beograda. Ono što je Sacher torta za Beč, Moskva šnit je za Beograd. Receptura od nežnog belog krema, reskih…
Tako lep napitak, koji će da vas ugreje, okrepi... Sastojci:- 2 dl mleka- 50 g čokolade- 25 g Plazme Mlevene Priprema: Zagrejte mleko, dodajte otopljenu…
U samom srcu Srbije, na suncem umivenim obroncima pitome i vinorodne Župe, okružene Jastrepcom, Kopaonikom i Gočom, nalaze se vinogradi i vinarsko turistički kompleks porodice…
Mrčajevci, čuvena varošica , prelepo mesto na obali Zapadne Morave, čuveno je po tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada" , jer se na poljima u okolnim selima uzgaja…
Miris zrelih dunja u jesen je inspiracija za umetnike, a za ljubitelje ovog voća i poslastica, ovaj recept je odličan predlog za veoma ukusan kolač.…
Suve paprike, koje na jugu Srbije zovu vrtke, su veoma ukusne i aromatične, recept koji vam predlažemo je idealan za slavski ručak. Potrebno je: 8…
U Subotici je moguće doživeti gastronomski ugođaj koji se teško zaboravlja. Tu se služe jela mađarske,srpske i drugih kuhinja, pod čijim uticajem su nastali specijaliteti specifični samo…
Kada se približavate manastiru Visoki Dečani pogled na okolna brda posebno će vas očarati. Brda obrasla pitomim kestenom sa bujnom i velikom krošnjom i duguljastim,…
Sastojci: - 125 g maslaca- 100 g šećera- jaje- 250 g brašna- 1-2 pune kašike kisele pavlake- na vrh noža praška za pecivoPodloga:- 700 g…
Loznicu okružuju blago zatalasani tereni Jadra, što je idealno područje za mnoge voćarske kulture, pa to ovaj deo Srbije čini pravim voćarskim krajem. Kaže se da…
Srpski beli meki sir u kriškama se pravi najviše u Pomoravlju. Ukoliko se dodaje ovčije ili kozije mleko, kvalitet sira se poboljšava. Ovaj sir se…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara,…
Strana 53 od 109
27/11/2022 0 comment

Ako želite da ostavite utisak dobrog kuvara, ovo vojvođansko jelo je pravi izbor. Sočna i mesnata dimeljena rebra koja se tope u ustima, zadovoljiće ukus i najvećih gurmana. Petrovaradinska rebra u tamnom pivu su jelo za posebne prilike.Odlikuju se bogatim ...

12/11/2024 0 comment

Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti