fbpx

Nacionalna kuhinja

Domaći kozji sir proizvodi se u dva osnovna tipa: beli meki sir i polutvrdi sir.Beli, meki sir se proizvodi u područjima gde je proizvodnja ovog…
Torta od palačinki po tradicionalnom receptu iz Novog Sada , sa savršenim kremom, je pun pogodak kada su poslastice u pitanju, brzo se priprema i…
Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se…
Kad pomislimo na gastronomiju Leskovca, prva asocijacija nam je čuveni roštilj i svi mesni specijaliteti, kao i paprika koja je zaštitni znak ovog kraja. Međutim,…
Vlaški sir je od davnina izuzetno cenjen proizvod, pravi mlečni specijalitet, koji je u srednovekovnoj Srbiji bio skuplji i od mesa. Evo kako da ga…
Na ušću Drine u Savu, usred ravne i bogate Mačve, nalazi se Bogatić, čije ime samo govori da su prirodni resursi u ovom kutku Srbije…
Zahvaljujući čistom vazduhu, lekovitoj vodi, divnim parkovima i mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima i blizini istorijskog Oplenca, Aranđelovac privlači veliki broj posetilaca, a turizam je ovde počeo…
Prateći Zapadnu Moravu dolazimo do opštine Trstenik. Priroda je prema trsteničkom kraju bila darežljiva, dajući mu dobar položaj, plodnu zemlju i vredne domaćine. Na blagim…
Srednjobanatska varoš Plandište, sa svojim različitim imenima kroz istoriju na različitim jezicima, kao štoje Morminta, Zičifalva, Zičidorf, Mariolana, Mormniz, pravi je primer višenacionalne i multikulturalne …
Somborski specijaliteti su veoma čuveni, ovaj grad na krajnjem severozapadu naše zemlje, ugostio je mnoge čuvene ljude iz sveta kulture, umetnosti, sporta. Desert koji vam…
Ovaj čuveni specijalitet lako ćete napraviti i kod kuće, kao savršen obrok u vreme prazničnog slavlja, idealan doručak. Potrebno je: 1 lepinja1 jaje2 kašike kajmaka…
Na Badnji dan domaćice od jutra spremaju posna jela za večeru kada se okuplja cela porodica, svakako da je pasulj prebranac gotovo obavezan na stolu.…
Strana 41 od 82
15/09/2014 0 comment

Neki su skloni tome da kažu kako je pinđur veoma sličan ajvaru. Međutim, vrsne kuvarice i gurmani dobro znaju da je razlika velika.Jer pinđur sadrži dodatne sastojke koji mu daju specifričnu aromu. Evo šta vam je sve potrebno da biste napravili pinđur na kome ...

17/02/2025 0 comment

Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se ...

25/03/2025 0 comment

Voćna sadnica kruške Kaluđerka je veoma stara sorta koja se uzgaja u Srbiji. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti