fbpx

Nacionalna kuhinja

Junećem perkeltu je teško odoleti. Vojvođanske domaćice ga rado pripremaju, a poseban ukus ovom jelu od sočnog mesa daju začini i naravno domaće knedle koje…
Čuvena Azanjska stara pogača važi za najukusniju u Srbiji. Zbog nje se prevaljuju kilometri iz dalekih zemalja, a poneko parče se uvek nađe u džepu…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara,…
Istočna Srbija je prelepi kraj naše zemlje, koju odlikuju mnoge prirodne lepote, a gastronomije je jedan od tradicionalnih načina negovanja običaja ovog kraja, mnogi su…
Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se Inđija,…
Negotin se nalazi na krajnjem istoku naše zemlje i centar je oblasti poznate kao Negotinska krajina. Gastronomija ovog kraja povezana je sa preplitanjem srpskih i vlaških…
Veliki petak je za sve hrišćane dan strogog posta, a prema pravoslavnom kanonu to je hrana na vodi. Mnogi vernici u znak žalosti na taj…
Dok oni koji ga nisu posetili mogu za Pančevo misliti da je predgrađe Beograda, poznato po zagađenju i naftnoj industriji, ponosni meštani ovog lepog velikog banatskog grada mogu…
Apatin je svojevrsna severozapadna kapija Panonske nizije u Srbiji i način života žitelja raznih nacija ovog lepog i razvijenog grada uvek je bio povezan sa Dunavom,…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara,…
Gastronomska ponuda Vojvodine ne ostavlja baš mnogo prostora za dijetalnu ishranu. Ona je jednostavno slasna, ukusna i neodoljiva.Taške se tradicionalno spremaju, evo starinskog recepta. Potrebno…
Jedna od najukusnijih riba iz Dunava je kečiga.Kod pripreme ove ribe najvažnije je da se dobro očisti, a potom priprema na predloženi način. Potrebno je:…
Strana 38 od 82
16/06/2013 0 comment

Višnja pripada familiji Rosaceae,rodu Prunus (kao i badem,breskva,šljiva,kajsija),a podrodu Serasus.Meso je kiselog ukusa i prijatne arome.Višnje su bogate vitaminima i mineralima neophodnim za normalno funkcionisanje organizma.Sadrže vitamin C,kompleks B ...

17/02/2025 0 comment

Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se ...

25/03/2025 0 comment

Voćna sadnica kruške Kaluđerka je veoma stara sorta koja se uzgaja u Srbiji. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti