fbpx

Gastronomija

Facelija je jednogodišnja zeljasta biljka, koja u normalnim uslovima dostiže visinu od 70-80cm. Poreklom je iz Severne Amerike, gde je prvobitno zapažena kao korovska biljka,…
Ovi hlepčići su veoma zdrava i ukusna hrana koji Grci rado jedu u mrsne dane. U grčkim pekarama vrlo često se pored ostalog peciva nalazi…
Vinarija Jeremić  osnovana od strane porodice  Jeremić iz Smedereva,je nekada kućno spravljenje vina za potrebe porodice, šire rodbine i prijatelja, zamenjeno je modernom vinarijom koja tradicionalne…
Kugllof kolač je odlična poslastica, mirisan i mekan kolač koji je idealan za svaku priliku, a u sezoni trešanja napravite ovaj slatkiš po vrlo jednostavnom…
Iako heljda spada u zeljasto povrće zbog njene hranljive vrednosti mnogi ga nazivaju alternativno zito. Samo zrno heljde je veoma bogato hranljivim sastojcima, visoko vrednim…

Maline su stigle!

Naša zemlja je druga u svetu po proizvodnji malina. Ovih dana pijačne tezge su pune ovog ukusnog i zdravog voća, zato iskoristite priliku i pripremite…
Aromatični plodovi višnje mogu da se konzumiraju u neograničenim količinama, zato što su prava riznica vitamina i minerala. Ubrajaju se u jednu od najzdravijih vrsta…
Ovo je jedan od najpoznatijih ruskih specijaliteta, poseban način pečenja pileta,koje ima izuzetnu aromu, veoma ukusno jelo koje se služi u najpoznatijim svetskim restoranima. POTREBNO…
Malo truda i obradovaćete sve ukućane ako spremite mekike po starinskom bakinom receptu. Umesiti testo od 1 kg brašna, 6 dl vode, 10 gr kvasca…
Sastojci - za koru: 125 g šećera, 5 jaja, 100 g brašna, 50 g gustina, prstohvat soli i šećer za posipanje. Za fil: 600 g…
Ova čuvena pita se tradicionalno sprema u srpskim selima u selima oko Prijedora-Kozarca,veoma je ukusna i po ovom receptu ćete je lako pripremiti. POTREBNO JE:1…
Za ovu starinsku pogaču je potrebnobrašno tipa 1100.Mlevenjem svih delova zrna dobija se ovo, tamnije brašno. Brašno TIP 1100 je bogatno veoma korisnim vitaminom E…
Strana 62 od 108
14/02/2021 0 comment

Vitezovi,čuvari vinograda-pudari, uvek su umeli i hteli da naprave lepo jelo. Suština ovog specijaliteta je da mu odličan ukus daju začini, koje su oni dodavali po svojoj želji,jednostavno ubacivali sve ono što imaju. Ovaj paprikaš se pravi i u drugoj ...

07/05/2024 0 comment

Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

27/03/2024 0 comment

Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti