fbpx

Gastronomija

Međunarodni sajam vina "Župa 2013″ biće održan 7. i 8. juna u Aleksandrovcu, najavili su organizatori. U okviru Sajma biće proglašena najbolja vina, uručene nagrade…
Vok je postao planetarno popularna posuda u kulinarstvu. To je velika, duboka tava karakteristična za azijsku kuhinju, u kojoj namirnice ostaju sočne i hrskave. A…
Područje na kome se gaji i proizvodi Ariljska malina zove se Ariljsko malinogorje i obuhvata oblast opštine Arilje i susednih sela koja se sa njom…
U karstnom delu Starovlaške visije, izdiže se planinski masiv Zlatara koji odlikuju velika prostranstva pašnjaka i livada i značajan potencijal za razvoj stočarstva i proizvodnju…
Sastav: 130 g mlevenih lešnika200 g šećera80 g brašna4 jaja170 g maslaca30 ml slatke pavlake1 limun za preliv130 g šećera u prahu za preliv30 g…
Sastav: 4 svinjska kotleta200 gr. sira150 gr. kuvane šunke1 jaje i 1 kašika maslacamlevena slatka paprika, so, biberi sušeni ruzmarin Način pripreme: Rernu zagrejati na…
Trešnja je koštunjavo i zdrvo voće.Cveta rano u proleće, u isto vreme kada i lista,a sazreva od kraja maja pa do pred kraj avgusta.Plod je…

Šarlota sa jagodama

Sezona jagoda je i ovaj recept za kremastu ''Šarlota'' tortu je vrlo jednostavan, a poslastica će obradovati vaše ukućane i goste. Potrebno je: 20 piškota200…
Predstavljamo vam Vojvođanski sekelji gulaš, jelo koje se brzo i lako priprema. Sastojci potrebni za Vojvođanski sekelji gulaš: - 2 kašike masti- 4 glavice crnog…
Tek ove godine posle trogodišnjeg intenzivnog rada i izrade elaborata, opština Pirot uspela je da zvanično u Zavodu za intelektualnu svojinu da zaštiti ovaj delikatesni…
 Ovu kremastu poslasticu deca obožavaju, ukus im je jednostavan i blag. Potrebno je: • 1 l punomasnog mleka• 3 jajeta• 60 g šećera za nokle•…
Vinarija, Poljoprivredno gazdinstvo i preduzeće vino Budimir nalaze se u Aleksandrovcu Župskom, u delu grada Veliko Borje, kako se nekada nazivalo tradicionalno vinsko naselje -…
17/12/2013 0 comment

Kombinacija marcipana i suvog grožđa sa maslacem ,medom,romom, daje jabukama poseban ukus. Ovo je prelepi desert koji se lako priprema. Potrebno je: 6 kiselih jabuka100 g sirovog marcipana200 g pšeničnog brašna100 g mlevenih oraha200 ml soka od jabuka50 ...

24/04/2025 0 comment

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...

13/05/2025 0 comment

Sremuš, divlji beli luk, karakterističnog mirisa, je veoma zdrava namirnica, sada u njegovoj punoj sezoni, predlažemo vam da napravite čuvenu kiš ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 73

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti