fbpx

Gastronomija

Dolovačka štrudla je neodoljivog ukusa i mirisa, sprema se od različitih nadeva, a veština u pripremi ovog prelepog testa pokazuje se svake godine na tradicionalnoj…
 Na obroncima Zlatibora u selu Kriva Reka  nalazi se mlekara „Naša Zlatka“.Mlekara je nastala kao rezultat projekta „Od mleka sa naših planina“ finansiranog od strane…
Mionica je gradić nedaleko od Valjeva, okružen mnogobrojnim izletištima i toplim izvorima, kao što su Divčibare, banja Vrujci, Ribnica, Ravna gora i druga. Okolina Mionice…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima…
U jugoistočnom Banatu, tamo gde se završava Karpatski planinski venac, a počinju vršačke planine, tamo gde se mešaju vazdušne struje i različiti klimatski uticaji smestio…
Knjeginja Tomanija, žena kneza Jevrema Obrenovića, nastojala je zajedno sa mužem da u šabačku nahiju uvede "evropejske" navike.Tako su u Šapcu počele da se služe…
Svake godine u Valjevu se održava festival duvan-čvaraka, koji se ovde pripremaju po tradicionalnoj recepturi staroj 200 godina, pa je to prilika da se degustira…
Put do hleba iz crepulje vrlo je jednostavan za svaku domaćicu iz Ražnja i okoline, jer je ovde tradicija spremanja u ovom nenadmašnom posuđu, prisutna…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima…
Medovina – vino od meda je kao što je već poznato bilo piće starih Slovena odakle i potiče prva prozvodnjaovog napitka, gde se kao osnovna…
Godinama pripremajući monašku hranu u skladu s drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori. Diveći…
Ovaj recept je popularan na čardama pored Dunava,sveža rečna riba i puno povrća i dobićete veoma ukusno jelo, koje su pre mnogo godina majstori kuhinje…
Strana 6 od 107
28/12/2013 0 comment

Napravite pravi riblji specijaliet od fileta soma, veoma ukusne i zdrave ribe, koju će ovaj nadev učiniti pikantnom, a rolnice biti atraktivne i lepe za posluženje. Potrebno je: pakovanje fileta soma, 500 g šampinjona, 2 glavice crnog luka, 2 limuna, ...

12/07/2023 0 comment

Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...

07/12/2023 0 comment

Kako silazimo sa Vlasinskog jezera prema Leskovcu dolazimo u zanimljivu varošicu Vlasotince, sa lepim kejom, duhovitim ljudima sa neobičnim ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

05/11/2023 0 comment

Iako se čini da je nestala, Srbija je danas, najveći proizvođač dunje u Evropi, jer gotovo svako domaćinstvo ima dva-tri stabla. Naše autohtone ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti