Nacionalna kuhinja
Preporučujemo vam recept sa Hilandara, prioške koje ćete lako da spremite. Potrebno: 1 kg belog brašna 20 gr. suvog kvasca soli šećera mlake vode Priprema: Brašno, kvasac, šećer, so i voda se zamese u finu ujednačenu masu, tako da se ...
Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se ...
Sremske kobasice su poznati specijalitet, ne samo u Vojvodini, već i na Balkanu. Odličan su dodatak varivima, kiselom kupusu, sarmi. Najbolje su, ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...