Nacionalna kuhinja
Ukusne oblande sa suvim smokvama i orasima,jedan su od najomiljenijih sitnih kolača.Veoma jednostavno za pripremu. POTREBNO JE: 150 g kristal šećera, 100 g sitno iseckanih smokvi, 100 g seckanog suvog grožđa, 50 g posnog mlevenog keksa, 100 g mlevenih ...
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...
Voćna sadnica kruške Kaluđerka je veoma stara sorta koja se uzgaja u Srbiji. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...