Nacionalna kuhinja
Suve paprike ili vrtke-kako ih zovu na jugu, su izuzetno ukusne i aromatične. Sada, u vreme posta i uoči Svetog Nikole, vreme je da isprobate ovaj starinski recept za njihovu pripremu. Potrebno je: 12 suvih paprika, 200 g pirinča, 200 g praziluka, 300 g ...
Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...
Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...