Gastronomija

Zdravo i ukusno, a jednostavno pripremljeno, ono je što u svega nekoliko reči oslikava rusku nacionalnu kuhinju. Na površini od preko sedamnaest miliona kvadratnih kilometara,…
Često se desi da zaboravimo u ishranu da uvrstimo lekovito bilje koje našim omiljenim receptima može dati fantastičan ukus. Pored toga, određene vrste lekovitog bilja…
Danas u svetu ima čak osam hiljada vrsta pirinča.Sve su dostupne cele godine,a polovinu planete snabdevaju hranljivim sastojcima. Pirinač ima veliku nutritivnu vrednost-veliku većinu sastojaka…
Salata od zaljućenog pirinča i račića Potrebno: 500 g pirinča, paket od 250 g očišćenih račića, struk mladog luka, 50 g kikirikija, pola crvene paprike,…
Riba bi trebalo da bude češće zastupljena u ishrani ljudi zbog toga što je bogata proteinima i odličan izvor omega 3 masnih kiselina, a s…
U "knjizi života" starih Indijanaca, pisano je da se dužina života produžava ukoliko svakodnevna ishrana uključuje med i mleko.Stari su Grci pak smatrali da je…
Na obroncima Fruške Gore, nadomak Iriga, nalazi se Vinska kuća Kovačević, u kojoj su restoran domaće kuhinje i moderno opremljeni apartmani. U okviru nje uskoro…
Kao što se u Pariz može putovati u bilo koje doba godine, tako se i francuska kuhinja može jesti u svakoj prilici. Raznovrsna, ukusna i…
Iako su brusnice male, one su moćne. Bogate su u vitaminom C i vlaknima. Brusnice, kao i njihovi rođaci borovnice, takođe sadrže izobilje antioksidanta koji…
Za vreme Vaskršnjeg posta, riba je često u jelovniku, a riba iz marinata se može koristiti više dana.Količinu i vrstu ribe možete odrediti prema vašim…
Ako je suština japanskog shvatanja života duboko sakrivena u vekovima dugoj tradiciji, onda je sasvim sigurno i njihova nacionalna kuhinja deo tog dragocenog nasleđa.Nacionalna kuhinja…
U Srbiji su u idealnom skladu uslovi za gajenje šljiva. Pre svega, zemljište u Srbiji je po svom sastavu izuzetno kvalitetno za gajenje šljiva -pogodna…
Strana 89 od 91
03/08/2014 0 comment

Od mlečnih proizvoda pored sira na ovim prostorima najviše su zastupljeni; kajmak ili stari skorup (ovčiji i kravlji) skorup (Kajmak); spravlja se na taj način što se salivene kalice skorupa stavljaju u kace, redom se skorup posalja i čuva u kacama (drvenim) ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

10/07/2020 0 comment

Vekovima postoji i homoljski sir koji je veoma poznat i ukusan na neki sebi svojstven način. Homoljski sir se najčešće jede uz vruć kačamak, koji je ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!