Gastronomija

Šarlota sa jagodama

Sezona jagoda je i ovaj recept za kremastu ''Šarlota'' tortu je vrlo jednostavan, a poslastica će obradovati vaše ukućane i goste. Potrebno je: 20 piškota200…
Predstavljamo vam Vojvođanski sekelji gulaš, jelo koje se brzo i lako priprema. Sastojci potrebni za Vojvođanski sekelji gulaš: - 2 kašike masti- 4 glavice crnog…
Tek ove godine posle trogodišnjeg intenzivnog rada i izrade elaborata, opština Pirot uspela je da zvanično u Zavodu za intelektualnu svojinu da zaštiti ovaj delikatesni…
 Ovu kremastu poslasticu deca obožavaju, ukus im je jednostavan i blag. Potrebno je: • 1 l punomasnog mleka• 3 jajeta• 60 g šećera za nokle•…
Vinarija, Poljoprivredno gazdinstvo i preduzeće vino Budimir nalaze se u Aleksandrovcu Župskom, u delu grada Veliko Borje, kako se nekada nazivalo tradicionalno vinsko naselje -…
Potrebno je: ½ kg kiselih jabuka50 g maslaca50 g prezlisok od limuna200 g šećera250 g oraha½ kg lisnatog testa200 g čokolade200 g crnog suvogvina1 jajeprah…
Iako viskokalorično, suvo voće je riznica svih hranljivih sastojaka potrebnih organizmu, kojih ima mnogo više nego u svežem voću. Zbog hranljivih vrednosti koje su izuzetne,…
Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo više vremena za  pripremu,ali cete…
Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je radio kao glavni…
Ovo jelo se pravi u proleće, od svežeg mladog vinovog lišća koje još nije prskano. Za sarmu je najbolje da se kupi pomešano teleće ili…
Među starim srpskim jelima,koja su na narodnom stolu bila od davnih vremena,za razliku od kačamaka koji se vratio na savremenu trpezu i kao odbrana od…

Moskva šnit

U poslastičarnici hotela ''Moskva'' u Beogradu, zaslugom poslastčarke Anice Džepine 1974. godine je nastao ''Moskva šnit'' koji je ubrzo postao omiljeni kolač gostiju ovog otmenog…
Strana 84 od 88
05/08/2014 0 comment

U specijalnom  rezervatu  prirode "Zasavica" kod Sremske Mitrovice promovisao je posebnu vrstu sira, "Magareći sir", za čiji kilogram treba izdvojiti 1.000 EUR. Za pakovanje od 50 grama treba izdvojiti 65 evra, tako da je  "najskuplji na ...

26/03/2019 0 comment

Proleće, po mnogima najlepše godišnje doba, najbolje je vreme da se napravi kratak predah posle duge i hladne zime. Vreme kada se ...

23/08/2019 0 comment

Ima krempita i krempita... Neki će tim povodom pomenuti svoju mamu ili baku, drugi poslastičarnicu u Prizrenskoj, treći će reći da su one iz "Kluba ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

01/07/2019 0 comment

Na prostoru Kopaonika samonikla borovnica se prostire na površini od 300 hektara,u svojim prirodnim staništima od 1500 do 2017 m.Plod ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!