Gastronomija

Na obroncima Fruške Gore, nadomak Iriga, nalazi se Vinska kuća Kovačević, u kojoj su restoran domaće kuhinje i moderno opremljeni apartmani. U okviru nje uskoro…
Kao što se u Pariz može putovati u bilo koje doba godine, tako se i francuska kuhinja može jesti u svakoj prilici. Raznovrsna, ukusna i…
Iako su brusnice male, one su moćne. Bogate su u vitaminom C i vlaknima. Brusnice, kao i njihovi rođaci borovnice, takođe sadrže izobilje antioksidanta koji…
Za vreme Vaskršnjeg posta, riba je često u jelovniku, a riba iz marinata se može koristiti više dana.Količinu i vrstu ribe možete odrediti prema vašim…
Ako je suština japanskog shvatanja života duboko sakrivena u vekovima dugoj tradiciji, onda je sasvim sigurno i njihova nacionalna kuhinja deo tog dragocenog nasleđa.Nacionalna kuhinja…
U Srbiji su u idealnom skladu uslovi za gajenje šljiva. Pre svega, zemljište u Srbiji je po svom sastavu izuzetno kvalitetno za gajenje šljiva -pogodna…
U Svrljigu se već sedam godina održava manifestacija ,,Belmužijada'' na kojoj se promovišu proizvodi iz tog kraja. Pažnja gostiju iz Srbije i inostranstva je usmerena…
Vrhunsko belo vino sa zaštićenim geografskim poreklom, Muskat Krokan, napravljeno je od autohtone sorte muskat krokan koja uspeva isključivo na Bisernom ostrvu kod Novog Bečeja,…
Već odavno je poznato da čokolada pozitivno utiče na raspoloženje, umanjuje stres ,ali, šta je sa njenim manje poznatim svojstvima? Istraživanja su pokazala da konzumiranje…
U mnogim domaćinstvima, Vasina torta je omiljena.Da je to autentična srpska torta ,portvrdjuje i priča kako je nastala. Ugledan, stasit i uvek elegantan gospodin Vasa…
U zemlji moreplovaca i osvajača, puteve su ukrstili najrazličitiji ukusi. Sa svojih putovanja, iz dalekih i do tada nepoznatih krajeva, Portugalci su donosili začine i…
Vinogradarstvo u Srbiji je procvalo u doba Nemanjića, i to najviše u Metohiji, međutim stagnira pod osmanskom i austrougarskom vlašću, da bi se ponovo povratilo…
Strana 87 od 88
09/07/2013 0 comment

 Ovo čuveno jelo ćete napraviti na pravi način, po originalnom receptu, samo ako meso najpre ispečete na roštilju, pa tek onda prokrčkate u šerpi. Potrebno je: • 1 kg svinjskog mesa od vrata, sa masnoćom• 200 gr mesnate slanine• 4 glavice crnog luka• ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

20/09/2019 0 comment

U Subotici je moguće doživeti gastronomski ugođaj koji se teško zaboravlja. Tu se služe jela mađarske,srpske i drugih kuhinja, pod čijim ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

11/09/2019 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!