Internacionalna kuhinja

Semifredo je poluzaleđeni italijanski desert, najsličniji sladoled torti. Osnova mu je slasna krema ili šlag, a u italijanskim kuhinjama ga prave od mekog sladoleda, kog…
Sastav: 130 g mlevenih lešnika200 g šećera80 g brašna4 jaja170 g maslaca30 ml slatke pavlake1 limun za preliv130 g šećera u prahu za preliv30 g…
Rigojanči je poslastica od piškota sa čokoladnim prelivom i konjakom, s početka 20. veka. Krajem 19. veka u celoj Evropi veliku senzaciju je napravila ljubavna…
Zdravo i ukusno, a jednostavno pripremljeno, ono je što u svega nekoliko reči oslikava rusku nacionalnu kuhinju. Na površini od preko sedamnaest miliona kvadratnih kilometara,…
Salata od zaljućenog pirinča i račića Potrebno: 500 g pirinča, paket od 250 g očišćenih račića, struk mladog luka, 50 g kikirikija, pola crvene paprike,…
Kao što se u Pariz može putovati u bilo koje doba godine, tako se i francuska kuhinja može jesti u svakoj prilici. Raznovrsna, ukusna i…
Ako je suština japanskog shvatanja života duboko sakrivena u vekovima dugoj tradiciji, onda je sasvim sigurno i njihova nacionalna kuhinja deo tog dragocenog nasleđa.Nacionalna kuhinja…
U zemlji moreplovaca i osvajača, puteve su ukrstili najrazličitiji ukusi. Sa svojih putovanja, iz dalekih i do tada nepoznatih krajeva, Portugalci su donosili začine i…
U Italiji mora dobro da se jede i uživa u hrani, jer je kulinarstvo izuzetno važan deo italijanske kulture. Zahvaljujući pastama, picama i specijalitetima od…
Zaher torta je poznata bečka torta i verovatno najpoznatija čokoladna torta svih vremena. Ova torta je dobila ime po Francu Zaheru, kuvaru koji ju je…
Iduću tragom činjenice da u Rusiji piju "k’o Rusi", dolazi se do jednostavnog zaključka zašto ruska kuhinja obiluje hranljivim jelima visoke energetske vrednosti i sa…
Zanimljivo je kako je nastala ova lagana poslastica. Car je na bečkom dvoru želeo palačinke ali kada je mladi kuvar video da smesa nije dobro…
Strana 5 od 6
22/08/2013 0 comment

Rakija od šljive proizvodi se u porodičnom gazdinstvu Lukić na tradicionalan način neprekidno više od jednog veka. Otkаdа je poteklа prvа kаp rаkije iz stаrog kаzаnа, početkom 20 vekа, porodično gаzdinstvo Lukić ovu trаdiciju nije prekidаlo. Sаbirаnjem ...

19/07/2016 0 comment

Bogata beta-karotinom i vitaminom C, dinja je idealna namirnica za leto. Od minerala zastupljenih u dinji posebno je bitno istaći kalijum, iako ...

17/07/2018 0 comment

Kačarevo je malo mesto pokraj Pančeva, gde je decenijama prisutna tradicija u pripremi ove domaće kobasicen koja je jedan od omiljenih mesnih ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

11/07/2018 0 comment

Ječmenka je još jedna autohtona, stara vrsta kruške. Spada u najstarije sorte krušaka poznate kod nas. Oduvek je krasila ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!