Internacionalna kuhinja

Ovo je jednostavno fantastičan dezert, koji se lako priprema, a ukus je neodoljiv. Potrebno je: 250 g urmi3 kašike šećera u prahu3 štangle čokolade za…
Ruska torta je slatka, izdašna, veoma ukusna, ima puno kora,ali one bez brašna,pa je torta veoma lagana. Recept je došao iz Rusije, jer ovaj kolač…
Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, aromatični hleb ... Stare…
Čokoladni sufle je prele kolač koji se prosto topi, priprema se brzo, ako želite da ga poslužite kao desert posle glavnog obroka, stavite ga da…
Biftek Stroganov je najpoznatiji ruski specijalitet koji je dobio ime po ruskoj plemićkoj porodici trgovačkog porekla koja je volela luksuz i obilje na stolovima. Iako…
Podsećaju na princes krofne, a ipak su tako različite, pune su krema ,prelivene čololadom i uz malo truda dobićete savršen i svetski poznat italijanski desert.…
Ovaj čuveni čokoladni kolač je jedan od najpopularnijih , to je potpuni čokoladni užitak sa punim ukusom za sve ljubitelje čokolade. 200 g čokolade za…
Ako volite baklave  – tadicionalan desert sa Srednjeg istoka , ove će vas oduševiti ,jer je ukus sa pistaćima sasvim poseban! Lako se spremaju i…
Lazanje sa tikvicama i sirom je veoma ukusno i hranljivo jelo.Odomaćile su se i kod nas, pa je ovo idealna prilika da ih napravite na…
Doboš torta je jedna od najpoznatijih torti na svetu. Izumeo ju je poznati mađarski kuvar Jožef C. Doboš, 80-ih godina 20. veka. Bio je vlasnik…
Šatobrijan je jedno od najpoznatijih svetskih jela. Ime je dobio po francuskom piscu i diplomati Fransoa Rene de Šatobrijan. Njegov lični kuvar je smislio ovo…
Vjeruje se da marcipan potiče iz Persije (Irana) i da su ga u Evropu doneli Turci, ali ipak postoji nadmetanje Mađarske i Italije oko porekla.…
Strana 3 od 6
31/07/2017 0 comment

Štrudla nikada nije izgubila svoju draž i omiljena je među svim generacijama. Vreme je da napravite ovaj sjajni kolač i dočarate ukućanima čari lepe ravnice. Prijatno! Potrebno je : 1/2kg brašna1/2 kvasca150g margarina4,5dl mleka200g + 2 ...

19/07/2016 0 comment

Bogata beta-karotinom i vitaminom C, dinja je idealna namirnica za leto. Od minerala zastupljenih u dinji posebno je bitno istaći kalijum, iako ...

18/10/2017 0 comment

Heljda – hrana i lek. Na njenoj stabljici razvija se i do dve hiljade cvetova, bogatih nektarom, koji su idealna paša za ...

25/01/2017 0 comment

Mnogobrojni su sokobanjski specijaliteti, koji se služe u etno restoranima ovog izuzetnog mesta, a i koje domaćice ovog kraja tradicionalno spremaju. ...

16/10/2017 0 comment

Ovo mirisno voće u prošlim vremenima krasilo je ormane soba koje se zimi nisu grejale.Svojim izdašnim mirisom oplemenjivale su ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!