Nacionalna kuhinja

Sezona je povrća, na pijacama je puno paradajza i paprika i mogućnost da pripremite nešto od zimnice.Evo jedno predloga,kako da riznicu vaše zimnice učinite raznovrsnijom.…
Ukusni i sočni, ovako pripremljeni ražnjići od jagnjećeg mesa, pravi su izbor za nedeljni ručak i svaku drugu priliku kad želite da roštiljate i mesu…
Kad pomislite na ovu tortu, prva asocijacija vam je skroz crveni krem u loptastoj torti.Ima i takvih varijanti, ali one se obično prave od instant…
Leto je idealno vreme za pripremu roštilja,bilo da ste u prirodi,dvorištu,na terasi.Ovaj recept za leskovačke uštipke od mesa iskoristite da uz druženje i roštiljanje sa…
Potrebno je: • 600 g brašna• 250 g masti• 250 g kristal šećera• 3 jaja• 1 prašak za pecivo,• 2 štange čokolade• 150 g prah…
Velika je hranljiva vrednost spanaća. Sadrži obilje mineralnih materija, u najvećoj meri kalijum,kalcijum, magnezijum,gvožđe,fosfor... Spanać je čuvar zdrafvlja I ima veliko antioksidantno dejstvo. Podjednako je…
U mesu divljači uživamo hiljadama godina unazad. Ono predstavlja pravu postasticu za gastronomske sladokusce. Osim zanimljivog načina pripremanja, divljač je danas vrlo tražena zato što…
Potrebno je: 125 g. putera , 3 cela jaja 1 žumance, 100 g. šećera i 125 g. brašna.sveže kajsije, 8 belanaca i 100 g. šećera…
Princes krofne su jedan od najomiljenijih kolača. Mnogo je različitih recepata i ukoliko niste imali pravi,moglo je da vam se desi da „princeze" ne uspeju.…
Ovo voće pripada porodici ruža.Nežne je strukture i specifičnog mirisa.Plod kupine dok je zelen je crvene,a kad sazri crne3 boje3,ima osvežavajuću moć,blagotovoran je za ljudski…
Sastojci: • 10 jaja• 300 gr badema• 150 gr masla• 300 gr šećera u prahu• 160 gr čokolade• 80 gr biskvita• 1 čašica ruma• 1…
Ove sarmice su čuveni specijalitet sa Stare planine , svake godine na tradicionalnoj manifestaciji u selu Temska, domaćice se takmiče koja će bolje da ih…
Strana 60 od 64
30/08/2016 0 comment

Zlatiborska pršuta jedan je od tradicionalnih proizvoda po kojima je Zlatiborski region poznat nesamo u Srbiji nego i van njenih granica. Pršuta se i dan-danas pravi na stari način, onako kako su je i naši preci pravili. Bez promena, ...

08/09/2018 0 comment

Festival „Ukusi Vojvodine“ je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i ...

16/01/2019 0 comment

Za ovaj recept kažu da datira iz doba Nemanjića, kada su se na srpskom dvoru spremala autentična jela, naročito za ovaj kraj Srbije, koja ima puno ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

27/12/2018 0 comment

 Svete carske srpske lavre Hilandara nastala su na Svetoj Gori Atonskoj, u Vrtu Presvete Bogorodice, pravoslavnoj monaškoj zajednici koja ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!