Nacionalna kuhinja

Postoje razne verzije palačinki, od onih najobičnijih punjenih marmeladom, čokoladom ili sladoledom do onih zapečenih sa raznim vrstama punjenja. Ukoliko se odlučite za malo neobičniju…
Sezona je povrća, na pijacama je puno paradajza i paprika i mogućnost da pripremite nešto od zimnice.Evo jedno predloga,kako da riznicu vaše zimnice učinite raznovrsnijom.…
Ukusni i sočni, ovako pripremljeni ražnjići od jagnjećeg mesa, pravi su izbor za nedeljni ručak i svaku drugu priliku kad želite da roštiljate i mesu…
Kad pomislite na ovu tortu, prva asocijacija vam je skroz crveni krem u loptastoj torti.Ima i takvih varijanti, ali one se obično prave od instant…
Leto je idealno vreme za pripremu roštilja,bilo da ste u prirodi,dvorištu,na terasi.Ovaj recept za leskovačke uštipke od mesa iskoristite da uz druženje i roštiljanje sa…
Potrebno je: • 600 g brašna• 250 g masti• 250 g kristal šećera• 3 jaja• 1 prašak za pecivo,• 2 štange čokolade• 150 g prah…
Velika je hranljiva vrednost spanaća. Sadrži obilje mineralnih materija, u najvećoj meri kalijum,kalcijum, magnezijum,gvožđe,fosfor... Spanać je čuvar zdrafvlja I ima veliko antioksidantno dejstvo. Podjednako je…
U mesu divljači uživamo hiljadama godina unazad. Ono predstavlja pravu postasticu za gastronomske sladokusce. Osim zanimljivog načina pripremanja, divljač je danas vrlo tražena zato što…
Potrebno je: 125 g. putera , 3 cela jaja 1 žumance, 100 g. šećera i 125 g. brašna.sveže kajsije, 8 belanaca i 100 g. šećera…
Princes krofne su jedan od najomiljenijih kolača. Mnogo je različitih recepata i ukoliko niste imali pravi,moglo je da vam se desi da „princeze" ne uspeju.…
Ovo voće pripada porodici ruža.Nežne je strukture i specifičnog mirisa.Plod kupine dok je zelen je crvene,a kad sazri crne3 boje3,ima osvežavajuću moć,blagotovoran je za ljudski…
Sastojci: • 10 jaja• 300 gr badema• 150 gr masla• 300 gr šećera u prahu• 160 gr čokolade• 80 gr biskvita• 1 čašica ruma• 1…
Strana 59 od 64
25/02/2013 0 comment

Katarina Popović Midžina (1828. - 1902.) je bila spisateljica i autorka poznatog kuvara, objavljenog 1878. godine.Potiče iz ugledne porodice Petrović, koja je po nadimku nazivana Purgermajstorova, što bi moglo da znači da je predak bio gradonačelnik ...

08/09/2018 0 comment

Festival „Ukusi Vojvodine“ je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i ...

20/10/2018 0 comment

Ove šnicle su vrhunski specijalitet sa Zlatibora, mnogi će reći kad ih probaju da su najukusnije koje su jeli. Potrebno je: 4 juneće ili ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

23/10/2018 0 comment

Dunja "Vranjanka" ,u narodu poznata kao dunjac,jedna je od naših starih sorti. Njeni plodovi su krupni do vrlo krupni, kruškolikog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!