fbpx

Nacionalna kuhinja

Za ovo starinsko jelo više varijanti . Vojvođanska varijanta je pikantnija zbog ljućeg ukusa. Ovo je divan, obrok, vrlo lagan u ovim toplim danima .…
Divlja ruža je torta, za prave sladokusce. Njenu specifičnost čine četiri fila koji čine savršenu kombinaciju ukusa,seckanih, prženih oraha, čokolade i neodoljivog Plazma keksa. Potrebni…
Verovatno ste probali da pripemate ovu ribu na razne načine.Ovaj,koji mi predlažemo je pravi delikates, sos u kome će biti šaran je fantastičnog ukusa. POTREBNO…
Potrebno je: 150 g brašna75 g šećera100 g margarinana vrh noža praška za pecivo200 g pečenih lešnika400 g čokolade za kuvanjepekmez od šljiva Priprema: Izmešati…
Bob je u ishrani kao i ostalo mahunasto povrće izvor vitamina B kompleksa, dijetalnih vlakana, proteina i gvožđa. U kombinaciji sa žitaricama, orašastim plodovima ili…
Ovde se još čuju zvuci potočara koje melju brašno i nastavljaju tradiciju od belog kukuruznog brašna. Po selima domaćice spravljaju najukusniji sir i kajmak. U…
Ledene kocke sa malinama su lagana letnja poslastica, za pripremu treba malo vremena. Satojci : oko 600 grama malina250 mililitara hladnog mleka150 mililitara slatke pavlaketri…
Pastrmka je jednostavna za spremanje i otvorena za razne dodatke  po ukusu.Ovako spremljena pastrmka je sočna i veoma ukusna. Recept za 4 osobe: 4 pastrmke…
Ovo je čuvena vranjska pita (gibanica) samsa, čiju recepturu svaka porodica u gradu pod Pržarom na svoj način čuva. Takvu gibanicu sa tanko sukanim korama…
Ovi pikantni hlebni štapići su odlično poslužene ,naročito uz specijalitete od ribe i sveže salate. Najbolje ih je služiti topple. Potrebno je: 1/2 kockice svežeg…
Svaka domaćica je bar jednom spremala baklava, po nekom svom receptu,jer je ovo kolač poznat širom sveta. Banjalučka baklava se razlikuje od drugih jer u…
U sezoni ovog povrća, ovo ukusno toplo jelo se lako priprema. Potrebno je: • 300 grama brašna• 100 grama margarina• 2 kašike vode• 2 kašike…
Strana 74 od 80
23/07/2014 0 comment

Ovo je jedan vrlo sočni kolač, čokoladni,mekan, brzo se sprema i brzo ćete ga pojesti! Potrebno je: 3 cijela jaja, 100 gršećera, 1 vanilin šećer,50 ml ulja (najbolje biljno),200 ml mleka 250 gr glatkog brašna,1 prašak za pecivo ,200 gr ...

12/07/2023 0 comment

Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...

09/09/2023 0 comment

Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

14/02/2023 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti