fbpx

Nacionalna kuhinja

Lički pasulj

Pasulj je preporučljiv u ishrani, bar jednom nedeljno, jer ovo povrće ima veliku energetsku verednost,ali je i jako hranljiv.  Ovaj stari srpski recept iz Like…
Za sve ljubitelje "kraljice voća"- šljive, ova torta je pravi izbor.Mnogo je različitih načina da se spremi ovaj desert, po našem mišljenju ovaj, recept je…
Bački rinflajš obavezno sledi posle supe.Neizostavni deo nedeljnog rucka u svakom delu Vojvodine. U bukvalnom prevodu sa nemačkog (Rindfleisch) goveđe meso. To je meso koje…
Karamel preliv je izvrstan za prelivanje sladoleda,palačinki, a mi vam dajemo recept za ovaj karamel kolač koji će obradovati sve ljubitelje ovog mnogima omiljenog preliva.…
Plavi patlidžan je pun vitamina i minerala. Njegovo blagotvorno dejstvo na organizam i ukus ga svrstava u povrće koje majstori kuhinje rado pripremaju, a recept…
Za sve ljubitelje čokolade, ova hrskava poslastica je prava radost! Najbolje prijaju za doručak ili kao desert uz kuglu sladoleda. POTREBNO: 3 jaja, 2 šolje…
Lagani voćni kolač, koji možete da pravite tokom cele godine, veoma brzo se priprema. Potrebno je: 1/2kg voća po želji (svežeg ili iz kompota)1 šećer…
Ovo jelo je veoma ukusno i svečano, možete da ga pripremite za posebne prilike,ali i da isprobate kombinaciju mlevenog mesa sa dodacima pečenog u kuglof…

Pikantan oslić

Ovo je veoma lak način na koji ćete da spremite odličan riblji specijalitet, ovoga puta mi vam predlažemo oslić koji je pripremljen na ovakav način…

Jafa kolač

Sigurno je da vi i vaši ukućani,naročito deca , volite Jaffa keks, koji je prepoznatljiv biskvit u Srbiji, domaće proizvodnje. Da iznenadite vaše najmilije, napravite…
Pasulj ima veliku hranjljivu vrednost.Veoma je bogat belančevinama i ugljenim hidratima.Njegov specifičan biohemijski sastav organizmu obezbeđuje većinu osnovnih materija za normalan rast i razvoj. Zrna…
Prepoznaće je svi ljubitelji čokolade, jer ovo je torta punog čokoladnog ukusa.Za pripremu torte čokoladno zadovoljstvo biće vam potrebno: 3 belanca150 grama šećera60 grama mlevenih…
Strana 73 od 80
02/12/2016 0 comment

Sarma je kod nas omiljeno jelo! Da bi ste je spremili za nastupajuće posne slave,  predlažemo vam ovaj recept, koja je veoma ukusna,punjena mlevenim mesom od šarana . 1 kilogram mlevenog dimljenog šarana,pola kilograma dimljenog ...

12/07/2023 0 comment

Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...

09/09/2023 0 comment

Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

14/02/2023 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti