Nacionalna kuhinja
Bundeva je veoma hranljivi jesenji plod i zbog svojih izuzetnih svojstava ovo povrće treba više da bude zastupljeno u domaćem jelovniku.Ona sadrži dosta ugljenih hidrata, malo skroba I vlakana, masno ulje, pektink, velike količine provitamina A,vitamin E, ...
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...
Negotin se nalazi na krajnjem istoku naše zemlje i centar je oblasti poznate kao Negotinska krajina. Gastronomija ovog kraja povezana je sa ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...