fbpx

Nacionalna kuhinja

Mirišu na praznike, detinjstvo, porodična slavlja...Vanilice su oduvek spremale naše bake i mame , a ovaj recept koji vam prilažemo je star koliko i kolačići-vanilice…
Posebnost recepture ajvara iz leskovačkog kraja, međutim, predstavlja, upravo, ručni rad u domaćoj radinosti i pečenje paprike na plotnama starinskih, tradicionalnih štednjaka i furunica. Sve…
Izuzetno ukusno jelo spremljeno na starinski način je idealno toplo predjelo ili lagani obrok za večeru. Potrebno je: 6 većih krompira1 glavica crnog luka1-2 češnja…

Srpska kajgana

Kajgana na srpski način, sa kamakom,crvenim i ljutim papričicama je odličan obrok u svako doba dana. Ukusno i pikantno, srpsko jelo. Potrebno: 8 - 10…

Domaći burek

Domaći burek nije teško napraviti, kad jednom pokušate, uvek ćete ga rado spremati po ovom originalnom receptu pravih majstora . Brašno 700 gr- so 3…
Miris kestena se već širi, bogatstvo ovog jesenjeg ploda  vitaminom C, mali procenat masti samo su neki od svojstava zbog kojih bi kesten trebalo svakodnevno…
Uživajte u ukusnom rolovanom mesu,ovo jelo se služi toplo posuto rendanim  parmezanom.   Potrebno je: - 400 gr spanaća- 8 tankih junećih šnicli- 3 kašike…
Dunavski alasi vam preporučuju da na njihov način pripremite somovinu. Sveže povrće, začini i način pripreme daće ovom jelu fantastičan ukus. Potrebno: 1 kg somovine…
Bundeva je veoma hranljivi jesenji plod i zbog svojih izuzetnih svojstava ovo povrće treba više da bude zastupljeno u domaćem jelovniku.Ona sadrži dosta ugljenih hidrata,…
Domaćice znaju da se ovo jelo brzo priprema, a izuzetno je ukusno, pravi specijalitet srpske kuhinje! Potrebno je: 8 manjih tikvica, 400 g mlevenog mesa,…
Srpske domaćice su oduvek uživale u pravljenju kiselog testa,za goste i ukućane, tragale za dobrim receptima raznih slanih i slatkih peciva.Kad se jednom proba, svako…
Išlere deca jednostavno obožavaju, a u tome im se rado pridružuju odrasli. Još kad su sa eurokremom, to je fantastična poslalstica. Napravite ih brzo i…
Strana 71 od 80
20/03/2014 0 comment

Kruške su, pored jabuka i šljiva na našem području najrospastranjenije voće,koje je veoma bogato sa vitaminom C i E.Preporučuje se osobama sa visokim holesterolom jer ima dosta pektina u sebi,takođe sadrže antioksidant i antikancerogen glutation koji je ...

12/07/2023 0 comment

Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...

17/11/2023 0 comment

Kada god se pomene Aleksandrovac, svi pomisle na vino, što nije ništa čudno jer se u ovim krajevima vino gaji već 3.000 godina. Vino je u Župi bilo ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

05/11/2023 0 comment

Iako se čini da je nestala, Srbija je danas, najveći proizvođač dunje u Evropi, jer gotovo svako domaćinstvo ima dva-tri stabla. Naše autohtone ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti