fbpx

Nacionalna kuhinja

Na samo petnaestak minuta od Novog Sada i pola sata od Beograda, počinje sremska avantura. U Panonskoj niziji između reke Dunav na severu i istoku,…
Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje specifičnosti…
Heljdino brašno sa planine Zlatar je poznata i veoma zdrava namirnica. Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona…
Stapar je selo smešteno na severozapadu Bačke. Ovo jedinstveno vojvođansko mesto od Sombora je udaljeno 14 kilometara. Pored ostalog, proslavili su ga i odlični harmonikaši,…
Sremski kulen je suva fermentisana kobasica koja se vekovima, u zimskom periodu, proizvodi na području Srema u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Ovaj ukusni mesni delikates je…
Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se…
Tradicionalni vojvođanski hleb koji se nekada mesio za celu nedelju, poetično nazivaju i „hlebom koji se smeje na mesec“. U istorijskim zapisima prvi put se…
Čuvanje tradicije i običaja jedan je od prioriteta Srba sa Kosova i Metohije. Uz osmeh za dobrodošlicu, svaka domaćica će vas ugostiti tako što će…
U zemlji čuvenoj po ljubavi prema dobroj, domaćoj hrani,Zapadna Srbija se izdvaja kao najsjajniji dragulj u srpskoj nisci gastronomskih bisera. Ovaj slatkiš je jedan od…
Kuhinja Banata je jedinstvena i tamo se oduvek dobro jelo.Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli na…
Smuđ je jedna od najukusnijih rečnih riba, svež pripremljen na "smederevski način" je čuveni riblji specijalitet, kome ne možete odoleti. Potrebno je: 3 dl ulja1…
Put do hleba iz crepulje vrlo je jednostavan za svaku domaćicu iz Ražnja i okoline, jer je ovde tradicija spremanja u ovom nenadmašnom posuđu, prisutna…
Strana 9 od 81
21/05/2013 0 comment

Potrebno je: ½ kg kiselih jabuka50 g maslaca50 g prezlisok od limuna200 g šećera250 g oraha½ kg lisnatog testa200 g čokolade200 g crnog suvogvina1 jajeprah šećer Priprema: Orahe sitno iseckati. ½ kg kiselih jabuka oljuštiti a zatim ih izrendati. Rendane ...

21/02/2024 0 comment

U septembru 2017. godine u selu Kriva Reka, na obroncima Zlatibora, sa radom je počela mlekara ''Naša Zlatka''. Specifična po tome što je rezultat ...

27/03/2024 0 comment

Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti