Nacionalna kuhinja
Lekovita biljka hajdučka trava se u našem narodu odavno , ali je malo poznato da je, po predanju, još u Trojanskom ratu ovu biljku Ahil koristio za vidanje rana. Hajdučka trava je poznata i po svom nazivu u latinskom jeziku – Achilea millefolium. U našim ...
Turistička organizacija Srbije je objavila da je MIŠELIN Gastronomski vodič danas objavio svoju novu selekciju za Srbiju. Drugu godinu za redom, ...
Čuveni srpski mlečni proizvod-kajmak od kravljeg mleka na području Kraljeva je jedan od najkvalitetniji u Srbiji, uskoro bi mogao da dobije i ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...