fbpx

Nacionalna kuhinja

U davna vremena jela se kao glavno jelo. Takodje je zvana i „pura"“i „palenta“. Može se jesti sama, ili sa dodatkom mleka, jogurta, pavlake, sa…
Dolovačka štrudla je neodoljivog ukusa i mirisa, sprema se od različitih nadeva, a veština u pripremi ovog prelepog testa pokazuje se svake godine na tradicionalnoj…
Mionica je gradić nedaleko od Valjeva, okružen mnogobrojnim izletištima i toplim izvorima, kao što su Divčibare, banja Vrujci, Ribnica, Ravna gora i druga. Okolina Mionice…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima…
U jugoistočnom Banatu, tamo gde se završava Karpatski planinski venac, a počinju vršačke planine, tamo gde se mešaju vazdušne struje i različiti klimatski uticaji smestio…
Knjeginja Tomanija, žena kneza Jevrema Obrenovića, nastojala je zajedno sa mužem da u šabačku nahiju uvede "evropejske" navike.Tako su u Šapcu počele da se služe…
Svake godine u Valjevu se održava festival duvan-čvaraka, koji se ovde pripremaju po tradicionalnoj recepturi staroj 200 godina, pa je to prilika da se degustira…
Put do hleba iz crepulje vrlo je jednostavan za svaku domaćicu iz Ražnja i okoline, jer je ovde tradicija spremanja u ovom nenadmašnom posuđu, prisutna…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima…
Godinama pripremajući monašku hranu u skladu s drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori. Diveći…
Ovaj recept je popularan na čardama pored Dunava,sveža rečna riba i puno povrća i dobićete veoma ukusno jelo, koje su pre mnogo godina majstori kuhinje…
Sremske kobasice su poznati specijalitet, ne samo u Vojvodini, već i na Balkanu. Odličan su dodatak varivima, kiselom kupusu, sarmi. Najbolje su, ipak, tanko narezane…
Strana 6 od 82
12/07/2023 0 comment

Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde su očuvane i danas možda zaboravljene vrste, autentične sa srpskog podneblja. Među njima je i "Petrovača" ...

12/11/2024 0 comment

Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti