Gastronomija
Ovo je stari srpski recept, za janiju koja se smatra zdravim i dobrim obrokom.Priprema se od mladog mesa, sa dosta povrća, tradicija ovog jela je duga više od 150 godina. Potrebno je: 250 g telećeg mesa,250 g svinjskog mesa,250 g pilećeg mesa,100 g ...
U septembru 2017. godine u selu Kriva Reka, na obroncima Zlatibora, sa radom je počela mlekara ''Naša Zlatka''. Specifična po tome što je rezultat ...
U opštini Kanjiža postoje dva mesta koja su čuvena u Srbiji, ali i šire po, slatkoj i ljutoj, mlevenoj i tucanoj začinskoj paprici: Horgoš i ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...