Gastronomija
Sočna špikovana svinjetina sa slaninicom je idealno jelo za nedeljni ili praznični ručak. Potrebno je: Svinjski but 2 kg250 g suve slanine6 kiselih krastavaca5 kašika senfa3 kašike začina od sušenog povrća1 veća glavica crnog luka2 dcl vode1,5 dcl ...
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...
Istočna Srbija je prelepi kraj naše zemlje, koju odlikuju mnoge prirodne lepote, a gastronomije je jedan od tradicionalnih načina negovanja običaja ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...