Gastronomija
Pastrmka je jednostavna za spremanje i otvorena za razne dodatke po ukusu.Ovako spremljena pastrmka je sočna i veoma ukusna. Recept za 4 osobe: 4 pastrmke – oko 300 g po komadu Pastrmke očistiti, staviti spolja i iznutra začin C,zatim ih staviti ...
Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...
Nezaobilazno jelo po restoranima kod nas svako je karađorševa šnicla. Nju je prvi napravio Mića Stojanović pedesetih godina prošlog veka, dok je ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...