fbpx

Gastronomija

Potrebno je: 1 šolja belog brašna1/2 šolje integralnog brašna1 kašičica sode bikarbone1 kašičica praška za pecivoPrstohvat soli3 veoma zrele banane1 jaje3/4 žutog ili braon šećera1…
Paradajz ima izuzetno visok procenat vode,bogat je izvor vitamina C,karotina koji stvara vitamin A,a sadrži znatne količine vitamine E i K,I grupe B.Najviše ima vitamina…
Potrebno je: 4 jaja8 kašika šećera1 kesica vanilin šećera4 kašike soka od limunamalo naribane korice limuna2 kašike brašna6 većih izdubljenih limunova Priprema: Ako možete, nabavite…
Banjalučki ćevap u lepinji mnogi smatraju najslavnijim brendom Banja Luke. Pojavio se pre više od 100 godina Ko nije probao banjalučki ćevap, u Banjaluci kao…
Semifredo je poluzaleđeni italijanski desert, najsličniji sladoled torti. Osnova mu je slasna krema ili šlag, a u italijanskim kuhinjama ga prave od mekog sladoleda, kog…
Lubenica je prava multi-vitaminska bomba.Sadrži minerale i vitamine,voćne kiseline i boje koje joj daju osvežavajući ukus i aromu.Od vitamina obiluje vitaminima A,C i B6. Sadrži…
Potrebno je: 2 svinjska fileaso, biber2 šargarepe2 kašike maslaca2 kašike vermutaprstohvat šećera150 g maslaca3 žumanceta1/2 kašičice senfakašičica soka od limunalistić bosiljka za ukrašavanje Priprema: Svinjske…
Obronci Stare planine, bogati mirisnim pašnjacima, odvajkada su poznati kao stočarsko područje. Ova planina predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko – balkanski…
Višnja pripada familiji Rosaceae,rodu Prunus (kao i badem,breskva,šljiva,kajsija),a podrodu Serasus.Meso je kiselog ukusa i prijatne arome.Višnje su bogate vitaminima i mineralima neophodnim za normalno funkcionisanje…
U Srbiji se reč burek odnosi na specijalno jelo pravljeno od kora, koje se bacaju kroz vazduh da bi se razvukle i pune se mlevenim…
Omega 3 masne kiseline se nalaze čaki u maku. Mak, iako možda ne deluje tako, je namirnica koja sadrži mnogo masnih kiselina. Omega 3 masne…
Ima krempita i krempita... Neki će tim povodom pomenuti svoju mamu ili baku, drugi poslastičarnicu u Prizrenskoj, treći će reći da su one iz "Kluba…
Strana 103 od 109
05/06/2020 0 comment

Za sve prave ljubitelje maka ovo je najbolji recept štrudlu koja se topi u ustima, jer je napravljena od mekanog kiselog testa. Napravite kiselo testo od 500 grama brašna, 30 grama kvasca, ¼ litre mleka,3 jajeta, 75 grama maslaca, ravna kašika soli, 1 ...

07/05/2024 0 comment

Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti