Gastronomija

Zdravo i ukusno, a jednostavno pripremljeno, ono je što u svega nekoliko reči oslikava rusku nacionalnu kuhinju. Na površini od preko sedamnaest miliona kvadratnih kilometara,…
Često se desi da zaboravimo u ishranu da uvrstimo lekovito bilje koje našim omiljenim receptima može dati fantastičan ukus. Pored toga, određene vrste lekovitog bilja…
Danas u svetu ima čak osam hiljada vrsta pirinča.Sve su dostupne cele godine,a polovinu planete snabdevaju hranljivim sastojcima. Pirinač ima veliku nutritivnu vrednost-veliku većinu sastojaka…
Salata od zaljućenog pirinča i račića Potrebno: 500 g pirinča, paket od 250 g očišćenih račića, struk mladog luka, 50 g kikirikija, pola crvene paprike,…
Riba bi trebalo da bude češće zastupljena u ishrani ljudi zbog toga što je bogata proteinima i odličan izvor omega 3 masnih kiselina, a s…
U "knjizi života" starih Indijanaca, pisano je da se dužina života produžava ukoliko svakodnevna ishrana uključuje med i mleko.Stari su Grci pak smatrali da je…
Na obroncima Fruške Gore, nadomak Iriga, nalazi se Vinska kuća Kovačević, u kojoj su restoran domaće kuhinje i moderno opremljeni apartmani. U okviru nje uskoro…
Kao što se u Pariz može putovati u bilo koje doba godine, tako se i francuska kuhinja može jesti u svakoj prilici. Raznovrsna, ukusna i…
Iako su brusnice male, one su moćne. Bogate su u vitaminom C i vlaknima. Brusnice, kao i njihovi rođaci borovnice, takođe sadrže izobilje antioksidanta koji…
Za vreme Vaskršnjeg posta, riba je često u jelovniku, a riba iz marinata se može koristiti više dana.Količinu i vrstu ribe možete odrediti prema vašim…
Ako je suština japanskog shvatanja života duboko sakrivena u vekovima dugoj tradiciji, onda je sasvim sigurno i njihova nacionalna kuhinja deo tog dragocenog nasleđa.Nacionalna kuhinja…
U Srbiji su u idealnom skladu uslovi za gajenje šljiva. Pre svega, zemljište u Srbiji je po svom sastavu izuzetno kvalitetno za gajenje šljiva -pogodna…
Strana 82 od 84
01/06/2015 0 comment

Cicvara se  kuva odvajkada u krajevima koje naseljavaju Srbi. Najstarije recepture su zapisane još u manastirskim knjigama i u njima se cicvara priprema od brašna žitarica, pre svega pšenice, ali i raži, ječma, ovsa... A od kada je kukuruz „preplivao" ...

08/09/2018 0 comment

Festival „Ukusi Vojvodine“ je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i ...

19/09/2018 0 comment

Leskovački kraj, najčuveniji predeo u Srbiji po uzgoju paprike, poznat je i po tradicionalnim receptima za spremanje zimnice od autohtonih vrsta ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

11/08/2018 0 comment

Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!