fbpx

Gastronomija

Ovo je torta prefinjenog ukusa, bogate arome, savršenog mirisa i naravno, još da  je dekorišete sa malo mašte.   Potrebni sastojci za koru: šolja ulja,…
U hladne zimske dane kuvano vino će da vas zagreje, ali i pomoći će vam da ublažite ili sprečite prehladu. Vekovima se vino kuva sa…
Pastrmka je veoma ukusna i zdrava riba i njeno meso se preporučuje u ishrani, kako odraslih tako i dece, evo jednog načina njene pripreme: Potrebno…
Napravite toblerone kolač, ,čiji ukus je fantastičan, odličan izbor sitnog kolača za dane posnih slava. Potrebno je: 200 g posne čokolade za kuvanje, 200 g…
Mnoga jela koja se danas smatraju nacionalnim specijalitetima naše kuhinje, poticu iz srednjovekovnih manastirskih kuhinja. Hilandarski pasulj Uveče, uoči kuvanja, pasulj otrebite, operite i potopite…
Zimi nemamo tako izražen  osećaj žeđi kao leti, ali nam je tečnost isto potrebna. Poželjni su napici koji će nam poboljšati cirkulaciju i osnažiti organizam…
Bubliki je pecivo koje se od ostalih vrsta hleba i peciva izdvaja po tome što se testo pre pečenja kuva. Ruske zime su mnogo prijatnije…
Kiš Loren je čuvena - pita od lisnatog testa sa slaninom,pavlakom i sirom, veoma je ukusna i može da se služi kao toplo predjelo,ali i…

Topli kakao napitak

U toku hladnih zimskih dana ništa, bolje ne odgovara nego ukusan napitak kakao u čijem slatkom ukusu ne uživaju samo najmlađi nego i oni malo…
Ovo pikantno jelo je savršena mešavina ukusa i mirisa somovine i ljutih začina. POTREBNO JE: 1 kg fileta somovine, 2 glavice crnog luka, 500 g…
Potrebno je: Ovo je  lep,  veoma ukusan kolač, koji će na slavskoj posnoj trpezi izgledati odlično . Potrebno je: 30 suvih kajsija100g mlevenih lešnika50g šećera…
Ukusne oblande sa suvim smokvama i orasima,jedan su od najomiljenijih sitnih kolača.Veoma jednostavno za pripremu. POTREBNO JE: 150 g kristal šećera, 100 g sitno iseckanih…
Strana 80 od 108
31/10/2013 0 comment

Još od davnina dodavali razni dodaci, mešala se sa različitim začinima i namirnicama. Na istoku se mešala sa šećerom i cimetom, a na zapadu sa mlekom, smokvama, bademima. Međutim, tokom XX veka dodaci kafi su se mnogostruko uvećali – čokolada, lešnik, vanila, ...

21/02/2024 0 comment

U septembru 2017. godine u selu Kriva Reka, na obroncima Zlatibora, sa radom je počela mlekara ''Naša Zlatka''. Specifična po tome što je rezultat ...

27/03/2024 0 comment

Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti