Gastronomija

Kako su Frušku goru oduvek krasili vinogradi sa izuzetnim vrstama grožđa, tako su Sremski Karlovci vekovima negovali tradiciju pravljenja vrhunskih vina. Porodica Živanović je neraskidivo…
Potrebno je: 2 velike desertne zrele kruške,kašika soka od limuna,250 g bele čokolade150 g nemasnog krem sira,50 g pečenih pa istucanih lešnika,4 polovine oljuštenih oraha…
Ljubitelji poslastica od panna cotte ili maline oduševiće se novim kremastim ukusom Kinga obogaćenim komadićima osvežavajuće maline i obavijenim hrskavom belom čokoladom. Nežan i prefinjen…
Odvajkada se u staroplaninskim selima pirotske okoline, proizvodila peglana kobasica. Među lokalnim stanovništvom bila je oduvek visoko cenjen proizvod, specijalitet od odabranog posnog mesa vrhunskog…
Dinja je povrće kooje pripada porodici krastavaca i tikvi,iako se,zbog načina na koji se koristi,smatra voćem. Daje mesnate,sočne i slatke plodove,a u zavisnosti od sorte…
Jogurt se danas proizvodi u raznim varijantama. Na tržištu možemo naći jogurte sa smanjenim masnoćama, voćne ili sa dodatkom žitarica. Ponuda je izvanredna, a praktična…
Potrebno je: 1 kg tankih kora100 g mlevenih oraha100 g suvog grožđa100 g šećera1 kešica cimetavanilin šećer Način pripreme: Pripremiti kore. U podmazan pleh ređati…
Napitak od kombuhe vekovima se koristi u Rusiji i Aziji i smatra se da potpomaže dugovečnost. Ovaj napitak sadrži koncentrisane visokokvalitetne belančevine koje organizam odmah…
Veliki narodni kuvar Spasenija Pata Marković,srpska domaćica koja je početkom 20-og veka završila obrazovanje u Beču, objavila je 1939.godine. Od tada,ovaj čuveni kuvar je imao…
Potrebno je: 1 šolja belog brašna1/2 šolje integralnog brašna1 kašičica sode bikarbone1 kašičica praška za pecivoPrstohvat soli3 veoma zrele banane1 jaje3/4 žutog ili braon šećera1…
Paradajz ima izuzetno visok procenat vode,bogat je izvor vitamina C,karotina koji stvara vitamin A,a sadrži znatne količine vitamine E i K,I grupe B.Najviše ima vitamina…
Potrebno je: 4 jaja8 kašika šećera1 kesica vanilin šećera4 kašike soka od limunamalo naribane korice limuna2 kašike brašna6 većih izdubljenih limunova Priprema: Ako možete, nabavite…
Strana 80 od 86
17/07/2014 0 comment

U Grčkoj je baklava jedna od omiljenih poslastica i svi turisti iz celog sveta će svakako probati ovaj slatkiš spremljen na poseban način, varijacije su razne,ali ovaj stari grčki recept je najzastupljeniji, pa eto prilike da ih i vi napravite. POTREBNO ...

08/09/2018 0 comment

Festival „Ukusi Vojvodine“ je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i ...

18/03/2019 0 comment

Smuđ je jedna od najukusnijih rečnih riba, svež pripremljen na "smederevski način" je čuveni riblji specijalitet, kome ne možete odoleti. Potrebno ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

24/01/2019 0 comment

Zahvaljujući geografskim iklimatskim uslovima, Reon tri Morave spada među najbolja područja za gajenje vinove loze uSrbiji. Smešten u ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!