Nacionalna kuhinja

Najpoznatiji sir u Banatu je nadaleko čuveni mokrinski sir, sa severa Banata, gde se nalaze velike površine slatina koje se koriste za ispašu ovaca. Ovde…
Srpske domaćice su oduvek uživale u pravljenju kiselog testa,za goste i ukućane, tragale za dobrim receptima raznih slanih i slatkih peciva.Kad se jednom proba, svako…
Vasilica je hleb koji se pravi za Srpsku novu godiniu odnosno za slavu Svetog Vasilija. Ovaj recept je tradicionalni način pripreme ovog obrednog hleba: Potrebno…
Ova poslastica je omiljena u okolini planine Zlatar, jer se ovde tradicionalno pripremaju jela od heljde, koja na listi namirnica treba zbog svojih svojstava da…
Šarana (ili neku drugu krupniju ribu) očistite, operite, isecite na krupnije komade, uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju sa svih strana. Prženu ribu…
Tikva, dulek, ludaja ili jednostavno bundeva jedna je od najčešćih biljnih kultura koje se širom Srbije nalaze na trpezi s početka jeseni, ali i do duboko…
Sarma je kod nas omiljeno jelo! Da bi ste je spremili za nastupajuće posne slave,  predlažemo vam ovaj recept, koja je veoma ukusna,punjena mlevenim mesom…
Ambijenti grada Subotice i turističkog centra Palić nalaze se na kulturno-turističkoj mapi evropskih gradova. Bogatstvo kuhinje slobodno  sa puno boja i očaravajućih detalja. Uz čuvena „vina s…
Somborski sir“ je jedini sir sa naših prostora kome je svetska mlekarska asocijacija dala priznanje za autentičnost. recept njegove izrade čuvale su žene, a pravljenje…
Svake godine u Valjevu se održava festival duvan-čvaraka, koji se ovde pripremaju po tradicionalnoj recepturi staroj 200 godina, pa je to prilika da se degustira…
Paprika je u Srbiji, nesumnjivo, jedan od najlepših darova leta. Njeni sočni, slatki, a ponekad i ljuti plodovi, nezaobilazni su sastojak nacionalne kuhinje:kao salata -…
Žabalj i Titel su mesta u oblasti koja je dobila ime po rečnim lađama - šajkama - i vojnicima „šajkašima“ koji su u 18. veku…
Strana 13 od 66
22/11/2013 0 comment

Trijumf Barrique je pobednik u kategorijibelih vina na ovogodišnjem velikom testu najboljih vina Srbije, najambicioznijeg ocenjivanja domaćih vina. Titula najboljeg belog vina Srbije, baš kao i prethodne dve godine, pripala je Vinariji Aleksandrović. Nakon ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

10/09/2019 0 comment

Suve šljive su simol Šumadije, a slanina je prisutna u mnogim specijalitetima srpske kuhinje. Ovaj način kombinovanja je poznat ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

11/09/2019 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!