Nacionalna kuhinja

Sremske kobasice su poznati specijalitet, ne samo u Vojvodini, već i na Balkanu. Odličan su dodatak varivima, kiselom kupusu, sarmi. Najbolje su, ipak, tanko narezane…
Čuveni srpski mlečni proizvod-kajmak od kravljeg mleka na području Kraljeva je jedan od najkvalitetniji u Srbiji, a selo odakle se proslavio ovaj kremasti mlečni proizvod…
Odvajkada se u staroplaninskim selima pirotske okoline, proizvodila peglana kobasica. Među lokalnim stanovništvom bila je oduvek visoko cenjen proizvod, specijalitet od odabranog posnog mesa vrhunskog…
Ovaj recept datira iz 1196. godine. Tačnije, te godine je ovo jelo služeno na dvoru Stefana Prvovenčanog. To je jedno od najstarijih poznatih jela koja…
U Homolju je odvajkada kačamak bio i ostao specijalitet nad specijalitetima. Ko ga nije probao, taj ne zna koliko vredi i koliko je ukusan. A…
Badnje veče se po tradiciji provodi u krugu porodice. Vredne domaćice spremaju posnu večeru, koja treba da bude puna različitih starinskih jela, jer će takva…
Orasnice su veoma ukusni sitni kolači koje su spremale naše bake baš po ovakvom receptu, da ih stavite u metalnu kutiju za kolače i zadržaće…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima…
Južno od Svrljiga stižemo do Pirotskog okruga i Bele Palanke, gradića koji sa ponosom ističe veliki broj obrazovanih ljudi koji su iz njega potekli i…
Loznicu krase mnoga znamenja, a najznamenitiji je Tršić - rodno selo Vuka Karadžića. Pored obilaska etnoparka i spomen-kuće, u konacima „Mišić“ i „Milica“, možete pobati jela baš…
Veoma ukusni i dekorativni kolačići - ružice po starom bakinom receptu. Potrebno je: - brašno 4 šolje- ulje 1 šolja- mlaka voda 1 šolja- kvasac…
U jednoj od svetinja u „dolini kraljeva“ - manastiru Studenici iz 12. veka koji se nalazi pod zaštitom Uneska - možete naći duhovni spokoj, ali i telesno…
Strana 9 od 67
31/07/2014 0 comment

Pileći paketići umotani kačkavaljem i sirom su sjajno osveženje u pripremi jela od pilećeg mesa,garnira se sa pireom i graškom, a može i sa pekarskim krompirom,kao i da se na vruće "paketiće" stavi kašika kajmaka. Za pripremu je potrebno:500gr pilećeg ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

07/12/2019 0 comment

Žabalj i Titel su mesta u oblasti koja je dobila ime po rečnim lađama - šajkama - i vojnicima „šajkašima“ koji su u ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!