Nacionalna kuhinja
Sa kolena na koleno se prenose tajne recepata svih specijaliteta iz Vranja,tako da posetu ovom gradu morate da začinite i jednim od takvih čuvenih jela "vranjanskom taranom" koja je uvek morala da bude lepo spremljena,rastresita, da se ne kida i da svojom ...
Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...
Godišnje se u pirotskom kraju proizvede oko 60 tona kačkavalja. To nisu ni približno dovoljne količine da bi se podmirilo tržište. Zaštita kačkavalja ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...