Nacionalna kuhinja

Somborski specijaliteti su veoma čuveni, ovaj grad na krajnjem severozapadu naše zemlje, ugostio je mnoge čuvene ljude iz sveta kulture, umetnosti, sporta. Desert koji vam…
Futoška kupusijada, osamnaesta po redu, održaće se u istoimenom naselju nadomak Novog Sada od 28. oktobra, kada će brojni posetioci moći da probaju tradicionalne specijalitete…
Bundeve koje  od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, evo jednog od njih, recept za reteš od bundeve. sastojci:½ KG BRASNA1…
Heljda – hrana i lek. Na njenoj stabljici razvija se i do dve hiljade cvetova, bogatih nektarom, koji su idealna paša za pčele.Njene ljuspice koriste se…
Ništa lepše kad dodju zimski dani od ovog pekmeza. Šljive su naše nacionalno voće, veoma zdrave, šećer iz ovog ploda je odličan izvor energije.Šumadija je…
Katarina Popović Midžina (1828. - 1902.) je bila spisateljica i autorka poznatog kuvara, objavljenog 1878. godine.Potiče iz ugledne porodice Petrović, koja je po nadimku nazivana…
Homoljski kraj je poznat po izvanrednoj vlaškoj kuhinji. Ovo je jedan od tradicionalnih recepata domaćica iz istočne Srbije, odličan dezert. Potrebno je: 600 g kora…
Veoma ukusni i dekorativni kolačići - ružice po starom bakinom receptu. Potrebno je: - brašno 4 šolje- ulje 1 šolja- mlaka voda 1 šolja- kvasac…
Martinci su jedno od najstarijih sela u Vojvodini. Postojalo je još u vreme Rimljana, a u njemu je rođen i jedan od rimskih imepratora Trajan…
Veliki narodni kuvar Spasenija Pata Marković,srpska domaćica koja je početkom 20-og veka završila obrazovanje u Beču, objavila je 1939.godine. Od tada,ovaj čuveni kuvar je imao…
Zahvaljujući čistom vazduhu, lekovitoj vodi, divnim parkovima i mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima i blizini istorijskog Oplenca, Aranđelovac privlači veliki broj posetilaca, a turizam je ovde počeo da se…
Hilandarska monaška trpeza je sastavljena od autentičnih srpskih srednjovekovnih jela. Ishrana monaha u manastiru je skromna i prilagođena je potrebama čoveka. Ovi kolačići se pripremaju…
Strana 12 od 69
23/08/2013 0 comment

Divlja ruža je torta, za prave sladokusce. Njenu specifičnost čine četiri fila koji čine savršenu kombinaciju ukusa,seckanih, prženih oraha, čokolade i neodoljivog Plazma keksa. Potrebni sastojci: • jaja• šećer• orasi• 1 kg šlaga• 50 gr bele  ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

10/07/2020 0 comment

Vekovima postoji i homoljski sir koji je veoma poznat i ukusan na neki sebi svojstven način. Homoljski sir se najčešće jede uz vruć kačamak, koji je ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!