Nacionalna kuhinja

Ljubavna pisma su starinski kolač, koji je odavno zaboravljen ,a ovo fino punjeno testo i miris vanile, prelep izgled kolača, svakako će vas podstaći da…
Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija istorija ovog…
U Čačku i okolimi od davnina postoji mnoštvo autentičnih jela, skromnih i jednostavnih, možda danas i zaboravljenih, a koje možete brzo da pripremite. Takva je…
Veoma duga tradicija u spremanju ove kobasice, prisutna je u svim Bačkim domaćinstvima,a šta ima  lepše od domaće kobasice,koja se služi u svim prilikama.  …
Razljevuša je obeležje kuhinje Srba iz Krajine, izuzetno ukusno jelo koje se oduvek u tom kraju spremalo za doručak ili večeru od domaćeg brašna i…
Najpoznatiji sir u Banatu je nadaleko čuveni mokrinski sir, sa severa Banata, gde se nalaze velike površine slatina koje se koriste za ispašu ovaca. Ovde…
Srpske domaćice su oduvek uživale u pravljenju kiselog testa,za goste i ukućane, tragale za dobrim receptima raznih slanih i slatkih peciva.Kad se jednom proba, svako…
Vasilica je hleb koji se pravi za Srpsku novu godiniu odnosno za slavu Svetog Vasilija. Ovaj recept je tradicionalni način pripreme ovog obrednog hleba: Potrebno…
Ova poslastica je omiljena u okolini planine Zlatar, jer se ovde tradicionalno pripremaju jela od heljde, koja na listi namirnica treba zbog svojih svojstava da…
Šarana (ili neku drugu krupniju ribu) očistite, operite, isecite na krupnije komade, uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju sa svih strana. Prženu ribu…
Tikva, dulek, ludaja ili jednostavno bundeva jedna je od najčešćih biljnih kultura koje se širom Srbije nalaze na trpezi s početka jeseni, ali i do duboko…
Sarma je kod nas omiljeno jelo! Da bi ste je spremili za nastupajuće posne slave,  predlažemo vam ovaj recept, koja je veoma ukusna,punjena mlevenim mesom…
Strana 8 od 62
26/10/2013 0 comment

Ova voćna,lagana torta ,dobro rashladjena, je idealni osvežavajući dezert, brzo se priprema , jer se kora za tortu priprema u kalupu,a zatim filuje. • 250 gr maslaca• 250 gr šećera u prahu• 100 gr prženih, samlevenih lešnika• 100 gr samlevenog ptit ber ...

19/07/2016 0 comment

Bogata beta-karotinom i vitaminom C, dinja je idealna namirnica za leto. Od minerala zastupljenih u dinji posebno je bitno istaći kalijum, iako ...

17/07/2018 0 comment

Kačarevo je malo mesto pokraj Pančeva, gde je decenijama prisutna tradicija u pripremi ove domaće kobasicen koja je jedan od omiljenih mesnih ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

11/07/2018 0 comment

Ječmenka je još jedna autohtona, stara vrsta kruške. Spada u najstarije sorte krušaka poznate kod nas. Oduvek je krasila ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!