fbpx

Nacionalna kuhinja

Heljdino brašno sa planine Zlatar je poznata i veoma zdrava namirnica. Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona…
Stapar je selo smešteno na severozapadu Bačke. Ovo jedinstveno vojvođansko mesto od Sombora je udaljeno 14 kilometara. Pored ostalog, proslavili su ga i odlični harmonikaši,…
Sremski kulen je suva fermentisana kobasica koja se vekovima, u zimskom periodu, proizvodi na području Srema u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Ovaj ukusni mesni delikates je…
Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se…
Tradicionalni vojvođanski hleb koji se nekada mesio za celu nedelju, poetično nazivaju i „hlebom koji se smeje na mesec“. U istorijskim zapisima prvi put se…
Čuvanje tradicije i običaja jedan je od prioriteta Srba sa Kosova i Metohije. Uz osmeh za dobrodošlicu, svaka domaćica će vas ugostiti tako što će…
U zemlji čuvenoj po ljubavi prema dobroj, domaćoj hrani,Zapadna Srbija se izdvaja kao najsjajniji dragulj u srpskoj nisci gastronomskih bisera. Ovaj slatkiš je jedan od…
Kuhinja Banata je jedinstvena i tamo se oduvek dobro jelo.Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli na…
Smuđ je jedna od najukusnijih rečnih riba, svež pripremljen na "smederevski način" je čuveni riblji specijalitet, kome ne možete odoleti. Potrebno je: 3 dl ulja1…
Put do hleba iz crepulje vrlo je jednostavan za svaku domaćicu iz Ražnja i okoline, jer je ovde tradicija spremanja u ovom nenadmašnom posuđu, prisutna…
Vojvodjanski ukusi su jednostavno neodoljivi, pa takav je i ovaj  desert  koji vam predstavljamo -  po starom receptu gospođe Vide Poznanović iz Sremskih Karlovaca .…
Sremuš, divlji beli luk, karakterističnog mirisa, je veoma zdrava namirnica, sada u njegovoj punoj sezoni, predlažemo vam da napravite čuvenu kiš pitu, sa ovom zdravom…
Strana 8 od 80
07/11/2013 0 comment

Svako ko želi da napravi ovo veoma ukusno jelo treba najpre pileci batak se pazljivo razreže i očisti od kostiju, filira. Formira se u vidu šnicle.Pomoću tankog i veoma oštrog noža ,zaseče se samo deblji deo bataka,a onda prstima odvoji meso od koske.Potom se ...

12/07/2023 0 comment

Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...

30/09/2023 0 comment

Na samo petnaestak minuta od Novog Sada i pola sata od Beograda, počinje sremska avantura. U Panonskoj niziji između reke Dunav na severu i istoku, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

14/02/2023 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti