Nacionalna kuhinja

Prolećni savršeni obrok su sarmice od zelja, koje obiluje vitaminima.Na gastronomskoj mapi, ovo jelo je zastupljeno najviše u centrlnoj Srbiji, gde se tradicionalno priprema, naročito…
Pite su nekada pripremane sa domaćim korama,razvijanim pri samoj pripremi pite ili sušenim-pečenim pa čuvanim do prilike za pečenje pite. Prava, starinska pita pekmezara pravi…
Ovi hlepčići su veoma zdrava i ukusna hrana koji Grci rado jedu u mrsne dane. U grčkim pekarama vrlo često se pored ostalog peciva nalazi…
Mladenci su praznik  mladih supružnika, običaj je da se mese Mladenčići, 40 okruglih kolačića,čime se izražava zelja da brakovi sklopljeni te godine budu slatki. Peku…
Ljubavna pisma su starinski kolač, koji je odavno zaboravljen ,a ovo fino punjeno testo i miris vanile, prelep izgled kolača, svakako će vas podstaći da…
Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija istorija ovog…
U Čačku i okolimi od davnina postoji mnoštvo autentičnih jela, skromnih i jednostavnih, možda danas i zaboravljenih, a koje možete brzo da pripremite. Takva je…
Veoma duga tradicija u spremanju ove kobasice, prisutna je u svim Bačkim domaćinstvima,a šta ima  lepše od domaće kobasice,koja se služi u svim prilikama.  …
Razljevuša je obeležje kuhinje Srba iz Krajine, izuzetno ukusno jelo koje se oduvek u tom kraju spremalo za doručak ili večeru od domaćeg brašna i…
Najpoznatiji sir u Banatu je nadaleko čuveni mokrinski sir, sa severa Banata, gde se nalaze velike površine slatina koje se koriste za ispašu ovaca. Ovde…
Srpske domaćice su oduvek uživale u pravljenju kiselog testa,za goste i ukućane, tragale za dobrim receptima raznih slanih i slatkih peciva.Kad se jednom proba, svako…
Vasilica je hleb koji se pravi za Srpsku novu godiniu odnosno za slavu Svetog Vasilija. Ovaj recept je tradicionalni način pripreme ovog obrednog hleba: Potrebno…
Strana 14 od 68
17/09/2013 0 comment

Doboš torta je jedna od najpoznatijih torti na svetu. Izumeo ju je poznati mađarski kuvar Jožef C. Doboš, 80-ih godina 20. veka. Bio je vlasnik najpoznatije prodavnice delikatesa u Budimpešti tog vremena. Osim kvalitetnih slatkiša, kolača i torti, prodavao je ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

18/05/2020 0 comment

 Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!