Nacionalna kuhinja

Na početku Nacionalnog parka „Đerdap", kada se dolazi iz Beograda, nalazi se živopisni gradić Golubac, poznat po velelepnoj, ali i misterioznoj tvrđavi, kojasvojim gabaritima i…
Kada je krenuo u svet da nastavi školovanje, naš čuveni naučnik Mihajlo Pupin se u svojoj 20-oj godini uputio iz Praga u Ameriku, tamo je…
Nema domaćinstva koje za Nikoljdan ne priprema šarana, a ovaj recept iz Titela je odličan način da ribu spremite na drugačiji način. 1 šaran od…
Ukus čokolade i lešnika , taj savršen spoj u ovim kolačima obradovaće sve ukućane i goste na slavama i praznicima. Veoma lako se priprema. Potrebno…
Za pripremu ovog aromatičnog čokoladnog napitka potrebno je: 3 dl mleka3 dl slatke pavlake3 kašike gorkog kakaa u prahu200 g čokoladecimet Priprema: Na laganoj vatri…
Suve paprike ili vrtke-kako ih zovu na jugu, su izuzetno ukusne i aromatične. Sada, u vreme posta i uoči Svetog Nikole, vreme je da isprobate…
Podno Divčibara, uz čistu reku Skrapež, nalazi se uređena i živopisna varoš Kosjerić, koji sa svojim prelepim selima i kulturno-istorijskom baštinom predstavlja idealno mesto za predah…
Tradicija ispijanja kafe na našim prostorima započela je tek na samome kraju 17. veka iako se nagađa da je kafa kao piće prvi put otkrivena…
Ova starinska torta sa vinom je u vreme posta idealna poslastica za slavu, ukus i miris savršen. Potrebno je: Za pripremu kore: 250 g mlevenih…
Svakako ste čuli za specifično vino BERMET. Brojna su tumačenja kako se on priprem - tu su čuvene "tajne" vinara. Sigurno je samo jedno -…
Ovaj veoma sočan čokoladni kolač se priprema bez brašna, svaki zalogaj se prosto topi u ustima, pun ukus čokolade i putera čine da je ovaj…
Uz samu Drinu, na krajnjem zapadu Srbije, smestio se Mali Zvornik, grad koji svog „velikog" imenjaka ima u susednoj državi preko Drine. Novija istorija ovog mesta…
Strana 27 od 67
26/07/2016 0 comment

Za testo pomešajte brašno s praškom za pecivo pa sve prosejte. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, maslac/margarin. Sve sastojke dobro izmešajte mikserom ili ručno. Ako radite mikserom na kraju ga malo i ručno izmesite da dobijete glatko testo. Zamotajte ga u ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

07/12/2019 0 comment

Žabalj i Titel su mesta u oblasti koja je dobila ime po rečnim lađama - šajkama - i vojnicima „šajkašima“ koji su u ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!