Nacionalna kuhinja

Somborski specijaliteti su veoma čuveni, ovaj grad na krajnjem severozapadu naše zemlje, ugostio je mnoge čuvene ljude iz sveta kulture, umetnosti, sporta. Desert koji vam…
Ovaj čuveni specijalitet lako ćete napraviti i kod kuće, kao savršen obrok u vreme prazničnog slavlja, idealan doručak. Potrebno je: 1 lepinja1 jaje2 kašike kajmaka…
Na Badnji dan domaćice od jutra spremaju posna jela za večeru kada se okuplja cela porodica, svakako da je pasulj prebranac gotovo obavezan na stolu.…
Ukus dimljenog šarana je odličan, on je sočan i osušen idealan za ovu kombinaciju na podvarku, što je vrhunski specijalitet. Kiseli kupus sitno iseckati, ocediti…
Savršena torta za novogodišnju noć, tako kremasta i posebna, za sve sladokusce. -80gr. brašna- 4 jaja- 150gr. šećera- 80gr. gustina- 1 prašak za pecivo- 1…
Umesite testo od 150 g omekšalog putera, 100 g šećera, jednog jajeta i 300 g brašna. Kada se sve sjedini dodajte dva vanilin šećera i…
Na početku Nacionalnog parka „Đerdap", kada se dolazi iz Beograda, nalazi se živopisni gradić Golubac, poznat po velelepnoj, ali i misterioznoj tvrđavi, kojasvojim gabaritima i…
Kada je krenuo u svet da nastavi školovanje, naš čuveni naučnik Mihajlo Pupin se u svojoj 20-oj godini uputio iz Praga u Ameriku, tamo je…
Nema domaćinstva koje za Nikoljdan ne priprema šarana, a ovaj recept iz Titela je odličan način da ribu spremite na drugačiji način. 1 šaran od…
Ukus čokolade i lešnika , taj savršen spoj u ovim kolačima obradovaće sve ukućane i goste na slavama i praznicima. Veoma lako se priprema. Potrebno…
Za pripremu ovog aromatičnog čokoladnog napitka potrebno je: 3 dl mleka3 dl slatke pavlake3 kašike gorkog kakaa u prahu200 g čokoladecimet Priprema: Na laganoj vatri…
Suve paprike ili vrtke-kako ih zovu na jugu, su izuzetno ukusne i aromatične. Sada, u vreme posta i uoči Svetog Nikole, vreme je da isprobate…
Strana 27 od 68
06/01/2015 0 comment

Na Badnji dan domaćice od jutra spremaju posna jela za večeru kada se okuplja cela porodica, svakako da je pasulj prebranac gotovo obavezan na stolu. Evo i recepta: Potrebno je: 500 g pasulja tetovca,3 glavice crnog luka,2-3 šargarepe,1 kolutić celera,1 ...

13/12/2019 0 comment

Manifestacija pod nazivom „Srpski sto posne hrane“ održava se svake godine tokom Božićnog posta. Takmičarskog je karaktera, a učesnici se ...

25/01/2020 0 comment

 Ovo je vrlo lep kolač, jednostavan za pripremu, idealan za zimske dane,kada će vas osvežiti miris borovnica,koje su sada dostupne smrznute,a u ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!