Nacionalna kuhinja

Na ušću Drine u Savu, usred ravne i bogate Mačve, nalazi se Bogatić, čije ime samo govori da su prirodni resursi u ovom kutku Srbije…
Zahvaljujući čistom vazduhu, lekovitoj vodi, divnim parkovima i mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima i blizini istorijskog Oplenca, Aranđelovac privlači veliki broj posetilaca, a turizam je ovde počeo…
Prateći Zapadnu Moravu dolazimo do opštine Trstenik. Priroda je prema trsteničkom kraju bila darežljiva, dajući mu dobar položaj, plodnu zemlju i vredne domaćine. Na blagim…
Srednjobanatska varoš Plandište, sa svojim različitim imenima kroz istoriju na različitim jezicima, kao štoje Morminta, Zičifalva, Zičidorf, Mariolana, Mormniz, pravi je primer višenacionalne i multikulturalne …
Somborski specijaliteti su veoma čuveni, ovaj grad na krajnjem severozapadu naše zemlje, ugostio je mnoge čuvene ljude iz sveta kulture, umetnosti, sporta. Desert koji vam…
Ovaj čuveni specijalitet lako ćete napraviti i kod kuće, kao savršen obrok u vreme prazničnog slavlja, idealan doručak. Potrebno je: 1 lepinja1 jaje2 kašike kajmaka…
Na Badnji dan domaćice od jutra spremaju posna jela za večeru kada se okuplja cela porodica, svakako da je pasulj prebranac gotovo obavezan na stolu.…
Ukus dimljenog šarana je odličan, on je sočan i osušen idealan za ovu kombinaciju na podvarku, što je vrhunski specijalitet. Kiseli kupus sitno iseckati, ocediti…
Savršena torta za novogodišnju noć, tako kremasta i posebna, za sve sladokusce. -80gr. brašna- 4 jaja- 150gr. šećera- 80gr. gustina- 1 prašak za pecivo- 1…
Umesite testo od 150 g omekšalog putera, 100 g šećera, jednog jajeta i 300 g brašna. Kada se sve sjedini dodajte dva vanilin šećera i…
Na početku Nacionalnog parka „Đerdap", kada se dolazi iz Beograda, nalazi se živopisni gradić Golubac, poznat po velelepnoj, ali i misterioznoj tvrđavi, kojasvojim gabaritima i…
Kada je krenuo u svet da nastavi školovanje, naš čuveni naučnik Mihajlo Pupin se u svojoj 20-oj godini uputio iz Praga u Ameriku, tamo je…
Strana 26 od 67
09/11/2013 0 comment

Za ovo jelo je potrebno da imate potpuno svež juneći ramsetek kako bi meso bilo mekano i sočno. Potrebno je: • 2 komada ramsteka debljine 1-1,5 cm• 1 kom sveži paradajz srednje veličine• 1 kom šargarepe• malo korena celera• malo lista svežeg bosiljka• po ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

18/11/2019 0 comment

U opštini Kanjiža postoje dva mesta koja su čuvena u Srbiji, ali i šire po, slatkoj i ljutoj, mlevenoj i tucanoj začinskoj paprici: ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!