fbpx

Nacionalna kuhinja

Istočna Srbija je prelepi kraj naše zemlje, koju odlikuju mnoge prirodne lepote, a gastronomije je jedan od tradicionalnih načina negovanja običaja ovog kraja, mnogi su…
Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se Inđija,…
Negotin se nalazi na krajnjem istoku naše zemlje i centar je oblasti poznate kao Negotinska krajina. Gastronomija ovog kraja povezana je sa preplitanjem srpskih i vlaških…
Veliki petak je za sve hrišćane dan strogog posta, a prema pravoslavnom kanonu to je hrana na vodi. Mnogi vernici u znak žalosti na taj…
Dok oni koji ga nisu posetili mogu za Pančevo misliti da je predgrađe Beograda, poznato po zagađenju i naftnoj industriji, ponosni meštani ovog lepog velikog banatskog grada mogu…
Apatin je svojevrsna severozapadna kapija Panonske nizije u Srbiji i način života žitelja raznih nacija ovog lepog i razvijenog grada uvek je bio povezan sa Dunavom,…
Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara,…
Gastronomska ponuda Vojvodine ne ostavlja baš mnogo prostora za dijetalnu ishranu. Ona je jednostavno slasna, ukusna i neodoljiva.Taške se tradicionalno spremaju, evo starinskog recepta. Potrebno…
Jedna od najukusnijih riba iz Dunava je kečiga.Kod pripreme ove ribe najvažnije je da se dobro očisti, a potom priprema na predloženi način. Potrebno je:…
Sok od cvekle i limuna je prava vitaminska bomba, popraviće vašu krvnu sliku i vratiti vam energiju. Sastojci – 1 mera: 1 kg cvekle, 1…
Preporučujemo vam recept sa Hilandara, prioške koje ćete lako da spremite. Potrebno: 1 kg belog brašna 20 gr. suvog kvasca soli šećera mlake vode Priprema:…
 Lavanda je poznata i kao izuzetno medonosna biljka sa vrlo kvalitetnim proizvodima u pčelarstvu. Lavandin med je svetložut, bistar i proziran, ima jak miris po…
Strana 30 od 74
05/05/2014 0 comment

Salčići, kolači naših baka bez kojih se nije mogla zamisliti trpeza, su veoma ukusni sa džemom,pekmezom po vašem izboru,ako ih odavno niste spremali ovo je prilika da vas podsetimo, a ako vam je prvi put,evo sjajnog recepta: Potrebno je: Brašno 1 kg Salo ...

24/06/2021 0 comment

U jednoj od najstarijih naseobina Slovena na Balkanu, u Pančevu, arheološka otkrića jasno ukazuju da su se Sloveni, pored žita i prosa, hranili i ...

23/07/2021 0 comment

Nekada selo, zahvaljujući rudnim bogatstvima, pre svega bakru, Bor još u prvoj polovini 20. veka izrasta u savremeni industrijski grad. Rudnik su ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

16/05/2021 0 comment

Za zovu kažu da je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, jer sadrži velike količine flavonoida, karotena i vitamina C. Njeni cvetovi se beru kada ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti