fbpx

Nacionalna kuhinja

U specifinom okruženju Hercegovačkog krša, specifične su i namirnice od kojih se prave najrazličitiji herecegovački specijaliteti. Pogača ispod sača je jedinstven spacijalitet pripreman po receptu…
Sočna i ukusna torta sa brusnicama, koja se brzo i lako priprema , poslastica za sve prilike. - 2 1/4 šolje mekog brašna- 1 1/2…
Najlepši su starinski recepti, po kojima su još naše bake pripremale domaće tradicionalne pite, kao što je ova-posna pita izuzetnog ukusa. Potrebno je: Za testo:500-600…
Drina je reka veoma bogata ribom, pa su mnogi ovdašnji specijaliteti upravo od ribe. Pripremi ovih jela posvećena je manifestacija „Drinski kotlić". 2 kg očišćenog skobalja10–15…
Ovo je odličan recept,ukusno tradicionalno jelo koje se lako priprema i idealno je  za vreme Vaskršnjeg posta.  POTREBNO JE: 800 g krompira, 200 g pšenice,…
Ruža je prava kraljica među cvetovima. Zbog svoje lepote opevana je u mnogim pesmama. Iako su danas u domaćoj izradi razni preparati ovog mirisnog cveća…
Mionica je gradić nedaleko od Valjeva, okružen mnogobrojnim izletištima i toplim izvorima, kao što su Divčibare, banja Vrujci, Ribnica, Ravna gora i druga. Okolina Mionice doslovno…
Između visokih planinskih vrleti, na mestu gde Đetina teče kroz kotlinu, smestilo se Užice, centar Zlatiborskog okruga i grad Era – ljudi posebnog duha, koje karakteriše…
Južno od Svrljiga stižemo do Pirotskog okruga i Bele Palanke, gradića koji sa ponosom ističe veliki broj obrazovanih ljudi koji su iz njega potekli i agilnim…
Pečena na prirodan način-ispod sača, ova pita je veoma ukusna i zdrava, tradicija njene pripreme u Banja Luci je stara preko 300 godina. Priprema kreće…
Plod dunje obiluje vitaminima i mineralima. Sadrži vitamin C u velikim količinama, zatim vitamin B1, B2, niacin, karoten, kalcijum, magnezijum, kalijum, bakar, natrijum, cink, gvožđe,…
Ovaj recept je samo jedan u nizu kuhinje sa Hilandara,gde se priprema zdrava i ukusna hrana sa preko 1.000 recepata. Pravila za kuvanje na Svetoj…
Strana 31 od 74
13/10/2013 0 comment

Dominantni ukusi ove torte su narandža i prženi orasi. Osnovna verzija se pravi sa žutim biskvitnim testom i filom sa prženim orasima i sokom i korom od narandže. Uz dodatak još jedne vrste fila, žutog kuvanog fila od jaja i putera sa ukusom narandže, i uz ...

24/06/2021 0 comment

U jednoj od najstarijih naseobina Slovena na Balkanu, u Pančevu, arheološka otkrića jasno ukazuju da su se Sloveni, pored žita i prosa, hranili i ...

23/07/2021 0 comment

Nekada selo, zahvaljujući rudnim bogatstvima, pre svega bakru, Bor još u prvoj polovini 20. veka izrasta u savremeni industrijski grad. Rudnik su ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

16/05/2021 0 comment

Za zovu kažu da je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, jer sadrži velike količine flavonoida, karotena i vitamina C. Njeni cvetovi se beru kada ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti