Nacionalna kuhinja

Vojvođanske domaćice su oduvek bile vešte u spremanju svih vrsta testa, tako da su štrudle,buhtle,pite i kolači iz kuhinja ovih domaćica uvek neodoljivog ukusa i…
Sa kolena na koleno se prenose tajne recepata svih specijaliteta iz Vranja,tako da posetu ovom gradu morate da začinite i jednim od takvih čuvenih jela…
Slatkiš od krušaka je oduvek imao posebno mesto u kuhinjama naših domaćica, miris ovog voća se širi u jesenjim danima, a predivna kombinacija sa čokoladom…
Na bogatim poljima Semberije uzgaja se jedan od najkvalitetnijih sorti kupusa, a zbog velike kočičine proizvodnje ovog povrća semberce u šali često nazivaju „kupusarima". Ovo…
Ako volite plavi patlidžan, ovo je idealno jelo za vas, ukusni "čamčići" punjeni mesom, obrok koji ima odlične nutritivne vrednosti, a njegova priprema ne zahteva…
Oduvek se u  Banatu dobro jelo baš! O tome svedoče brojne anegdote o Sosi, jedroj i dobrodušnoj Banaćanki koja svome mužu Lali, uglednom čoveku, gazdu…
Srpski vinogradi su bogati raznim sortama veoma ukusnog grožđa i ovaj recept je tako jednostavan da uz ove slatke jesenje plodove slatkih zrna crnog ili…
Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, dobićete veoma…
Topla čokolada je idealan napitak da vam u kišnim i prohladnim danima popravi raspoloženje, da vas okrepi i zasladi. Stvar je ukusa koju ćete aromu…
Kad dođe sezona pripreme zimnice, svakako da je tradicionalno slatko,kao i njegova priprema, bez kojeg je nemoguće zamisliti naročito seoska domaćinstva, jedno od omiljenih "zanimanja"…
Ovo izvrsno jelo koje se tradicionalno sprema u Raškom kraju, mekano meso od rebara koje se krčka ispod sača, je svakako jedan od najpoznatijih specijaliteta…
Neki su skloni tome da kažu kako je pinđur veoma sličan ajvaru. Međutim, vrsne kuvarice i gurmani dobro znaju da je razlika velika.Jer pinđur sadrži…
Strana 31 od 68
18/11/2014 0 comment

Sastojci: - 125 g maslaca- 100 g šećera- jaje- 250 g brašna- 1-2 pune kašike kisele pavlake- na vrh noža praška za pecivoPodloga:- 700 g jabuka- 200 g šećera- kesica vanilin-šećera- cimet- sok od 1 limuna Priprema1. Maslac umutite penasto, postepeno ...

13/12/2019 0 comment

Manifestacija pod nazivom „Srpski sto posne hrane“ održava se svake godine tokom Božićnog posta. Takmičarskog je karaktera, a učesnici se ...

14/01/2020 0 comment

Vasilica je hleb koji se pravi za Srpsku novu godiniu odnosno za slavu Svetog Vasilija. Ovaj recept je tradicionalni način pripreme ovog obrednog ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!