fbpx

Nacionalna kuhinja

Kupus je veoma zdrav, njime se u organizam unose najkvalitetniji elementi za održavanje biološke ravnoteže organizma i za imunitet.Veoma je važan za zdravu ishranu, jer…
Put do hleba iz crepulje vrlo je jednostavan za svaku domaćicu iz Ražnja i okoline, jer je ovde tradicija spremanja u ovom nenadmašnom posuđu, prisutna…
Sjenički kraj, čuven po nepreglednim pašnjacima i kvalitetnom siru, ima dugu tradiciju pripreme domaćih pita-koturača, koje uz obavezni fil sa sirom, mogu da se pravi…
Proizvodi koji nose oznaku DOBRO SA ZLATIBORA zadovoljavaju sve propisane zahteve kojima se osigurava specifičan nivo kvaliteta lokalnih proizvoda. Obeleženi proizvodi se proizvode na teritoriji…
Postoje razne verzije palačinki, od onih najobičnijih punjenih marmeladom, čokoladom ili sladoledom do onih zapečenih sa raznim vrstama punjenja. Ukoliko se odlučite za malo neobičniju…
Obronci Stare planine, bogati mirisnim pašnjacima, odvajkada su poznati kao stočarsko područje. Ova planina predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko – balkanski…
Gastronomiju  Prijepolja i celog tog kraja Srbije obeležava jak orijentalni uticaj, ali prilagođen ovdašnjem podnebju i surovoj klimi. Pite i testa prave se sa različtim…
Jednom „nogom" u Šumadiji, a drugom u Pomoravlju, Velika Plana je od svakog područja uzela ono najbolje, a otvorenost i gostoljubivost ovdašnjih ljudi pojačava i…
Ovo jelo se pravi u proleće, od svežeg mladog vinovog lišća koje još nije prskano. U Aleksandrovcu i celoj Župi, od davnina se ovo savršeno…
Oblast Gornje Resave spona je između istočne Srbije i Šumadije, a Despotovac njen centar. Smešten je na reci Resavi podno obronaka planina Beljanice i Kučaja,…
 Kačamak naš nasušni, zdravo jelo predaka, odoleva i u ovo doba pred naletima kulinarskih novotarija i ''fast fuda''. U zlatiborskom kraju ponekad ga, začinjenog belim…
Kosjerić je, slobodno se može reći, mesto sa visoko razvijenom gastronomskom kulturom, a zdrava i ukusnahrana i piće predstavljaju osnov razvoja ruralnog turizma, čiji su…
Strana 3 od 80
11/12/2013 0 comment

Veoma ukusna kombinacija lososa pečenog u rerni i kiselkastog sosa od limuna,koji upija sve začine.  -odreska lososa 4- badema 1 šolja- maslinovog ulja 1 šolja- crvenog luka 1 glavica- belog luka 1 glavica- limuna 3- so i biber po ukusu- sitno ...

12/07/2023 0 comment

Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...

30/09/2023 0 comment

Na samo petnaestak minuta od Novog Sada i pola sata od Beograda, počinje sremska avantura. U Panonskoj niziji između reke Dunav na severu i istoku, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

14/02/2023 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti