Gastronomija

Za ovo starinsko jelo više varijanti . Vojvođanska varijanta je pikantnija zbog ljućeg ukusa. Ovo je divan, obrok, vrlo lagan u ovim toplim danima .…
Divlja ruža je torta, za prave sladokusce. Njenu specifičnost čine četiri fila koji čine savršenu kombinaciju ukusa,seckanih, prženih oraha, čokolade i neodoljivog Plazma keksa. Potrebni…
Rakija od šljive proizvodi se u porodičnom gazdinstvu Lukić na tradicionalan način neprekidno više od jednog veka. Otkаdа je poteklа prvа kаp rаkije iz stаrog…
Verovatno ste probali da pripemate ovu ribu na razne načine.Ovaj,koji mi predlažemo je pravi delikates, sos u kome će biti šaran je fantastičnog ukusa. POTREBNO…
Grčki kadaif će svakako da proba svaki naš turista koji poseti neko letovalište, to je njihov nacionalni kolač koji vekovima spremaju,a poreklom je iz Palestine.Veoma…
Potrebno je: 150 g brašna75 g šećera100 g margarinana vrh noža praška za pecivo200 g pečenih lešnika400 g čokolade za kuvanjepekmez od šljiva Priprema: Izmešati…
Bob je u ishrani kao i ostalo mahunasto povrće izvor vitamina B kompleksa, dijetalnih vlakana, proteina i gvožđa. U kombinaciji sa žitaricama, orašastim plodovima ili…
Ovde se još čuju zvuci potočara koje melju brašno i nastavljaju tradiciju od belog kukuruznog brašna. Po selima domaćice spravljaju najukusniji sir i kajmak. U…
Najboloji način da turisti upoznaju Srbiju koju volimo, je da posete što veći deo naše lepe zemlje ,da osete svu toplinu ljubaznih domaćina i da…
Ledene kocke sa malinama su lagana letnja poslastica, za pripremu treba malo vremena. Satojci : oko 600 grama malina250 mililitara hladnog mleka150 mililitara slatke pavlaketri…
Pastrmka je jednostavna za spremanje i otvorena za razne dodatke  po ukusu.Ovako spremljena pastrmka je sočna i veoma ukusna. Recept za 4 osobe: 4 pastrmke…
"Vinski dvor" je ljubiteljima vina u Srbiji poznat kao začetnik vinskog turizma, odnosno, kao prvo mesto na kome je prezentacija proizvedenih vina podignuta na viši…
Strana 76 od 87
16/05/2013 0 comment

Iako viskokalorično, suvo voće je riznica svih hranljivih sastojaka potrebnih organizmu, kojih ima mnogo više nego u svežem voću. Zbog hranljivih vrednosti koje su izuzetne, suvo voće treba jesti što češće, a posebno suve šljive, grožđice, suve smokve, ...

26/03/2019 0 comment

Proleće, po mnogima najlepše godišnje doba, najbolje je vreme da se napravi kratak predah posle duge i hladne zime. Vreme kada se ...

13/06/2019 0 comment

Gibnanica, nacionalno srpsko jelo, je neizostavno na našoj trpezi i svaka domaćica rado sprema. Ovaj recept je pripremila još ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

18/05/2019 0 comment

U religiji, medicini i poeziji srpskog naroda bosiljak ima veoma važnu ulogu. Poznat je i kao bažilek, bažulek, basilje, bosilek, vasleđen... Pripada ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!