fbpx

Nacionalna kuhinja

Od davnina su so i hleb predstavljali simbol gostoprimstva kod Srba, jer se smatralo da svaka, pa i najsiromašnija kuća, uvek raspolaže hlebom, solju i…

Lički pasulj

Pasulj je preporučljiv u ishrani, bar jednom nedeljno, jer ovo povrće ima veliku energetsku verednost,ali je i jako hranljiv.  Ovaj stari srpski recept iz Like…
Za sve ljubitelje "kraljice voća"- šljive, ova torta je pravi izbor.Mnogo je različitih načina da se spremi ovaj desert, po našem mišljenju ovaj, recept je…
Bački rinflajš obavezno sledi posle supe.Neizostavni deo nedeljnog rucka u svakom delu Vojvodine. U bukvalnom prevodu sa nemačkog (Rindfleisch) goveđe meso. To je meso koje…
Karamel preliv je izvrstan za prelivanje sladoleda,palačinki, a mi vam dajemo recept za ovaj karamel kolač koji će obradovati sve ljubitelje ovog mnogima omiljenog preliva.…
Plavi patlidžan je pun vitamina i minerala. Njegovo blagotvorno dejstvo na organizam i ukus ga svrstava u povrće koje majstori kuhinje rado pripremaju, a recept…
Za sve ljubitelje čokolade, ova hrskava poslastica je prava radost! Najbolje prijaju za doručak ili kao desert uz kuglu sladoleda. POTREBNO: 3 jaja, 2 šolje…
Lagani voćni kolač, koji možete da pravite tokom cele godine, veoma brzo se priprema. Potrebno je: 1/2kg voća po želji (svežeg ili iz kompota)1 šećer…
Ovo jelo je veoma ukusno i svečano, možete da ga pripremite za posebne prilike,ali i da isprobate kombinaciju mlevenog mesa sa dodacima pečenog u kuglof…

Pikantan oslić

Ovo je veoma lak način na koji ćete da spremite odličan riblji specijalitet, ovoga puta mi vam predlažemo oslić koji je pripremljen na ovakav način…

Jafa kolač

Sigurno je da vi i vaši ukućani,naročito deca , volite Jaffa keks, koji je prepoznatljiv biskvit u Srbiji, domaće proizvodnje. Da iznenadite vaše najmilije, napravite…
Pasulj ima veliku hranjljivu vrednost.Veoma je bogat belančevinama i ugljenim hidratima.Njegov specifičan biohemijski sastav organizmu obezbeđuje većinu osnovnih materija za normalan rast i razvoj. Zrna…
Strana 67 od 74
03/08/2014 0 comment

Od mlečnih proizvoda pored sira na ovim prostorima najviše su zastupljeni; kajmak ili stari skorup (ovčiji i kravlji) skorup (Kajmak); spravlja se na taj način što se salivene kalice skorupa stavljaju u kace, redom se skorup posalja i čuva u kacama (drvenim) ...

24/06/2021 0 comment

U jednoj od najstarijih naseobina Slovena na Balkanu, u Pančevu, arheološka otkrića jasno ukazuju da su se Sloveni, pored žita i prosa, hranili i ...

23/07/2021 0 comment

Nekada selo, zahvaljujući rudnim bogatstvima, pre svega bakru, Bor još u prvoj polovini 20. veka izrasta u savremeni industrijski grad. Rudnik su ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

16/05/2021 0 comment

Za zovu kažu da je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, jer sadrži velike količine flavonoida, karotena i vitamina C. Njeni cvetovi se beru kada ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti