Nacionalna kuhinja

Pastrmka se priprema na razne načine.Mi vam preporučujemo da probate ovo jelo koje možete da poslužite u svim prilikama, pikantnog je ukusa ,na ovaj način…

Badem torta

Badem je jezgrasto voće koje vrlo rano cveta-već u drugoj polovini marta ,pa se zato i naziva vesnikom proleća. Jedino jezgro koje dolazi u obzir…
Kruška spada u izuzetno ukusno i omiljeno voće.Zajedno sa jabukom i dunjom se svrstava u porodicu ruža.Postoji nekoliko hiljada vrsta,a svaka je drugačijeg oblika,boje,veličine i…
Lignje se spremaju na mnogo različitih načina, mi vam predlažemo ove zapečene sa krompirom i začinima. Za 4 osobe potrebno je: 1,5 kg lignji1 kg…
Riba je izvanredan i ekonomičan izvor belančevina, sa malo masnoća,čiji je sastav mnogo povoljniji za naše krvne sudove od masnoća iz crvenih mesa. Nažalost, kod…
Ovo je središna nedelja Časnog posta, pa otud i naziv – sredoposna nedelja. U narodu postoji verovanje da je ove nedelje dobro započeti sve poslove.…
Riba bi trebalo da bude češće zastupljena u ishrani ljudi zbog toga što je bogata proteinima i odličan izvor omega 3 masnih kiselina, a s…
Za vreme Vaskršnjeg posta, riba je često u jelovniku, a riba iz marinata se može koristiti više dana.Količinu i vrstu ribe možete odrediti prema vašim…
U Svrljigu se već sedam godina održava manifestacija ,,Belmužijada'' na kojoj se promovišu proizvodi iz tog kraja. Pažnja gostiju iz Srbije i inostranstva je usmerena…
U mnogim domaćinstvima, Vasina torta je omiljena.Da je to autentična srpska torta ,portvrdjuje i priča kako je nastala. Ugledan, stasit i uvek elegantan gospodin Vasa…
Decenijama se ne skida sa menija svadbi, krštenja, rođendana, Nove godine... Konačno saznajte kako je i zašto nastao ritual kraljice predjela. Domaćice sa stažom kažu…
Na vetrometini istorijskih puteva Srbija je mnogim osvajačima oduvek bila sladak zalogaj. Dok su se granice menjale, stvorili smo gastronomski kotao s mešavinom različitih kuhinja,…
Strana 68 od 69
21/06/2018 0 comment

Kosjerić je, slobodno se može reći, mesto sa visoko razvijenom gastronomskom kulturom, a zdrava i ukusnahrana i piće predstavljaju osnov razvoja ruralnog turizma, čiji su Kosjerićani pioniri u Srbiji. Dovoljno je reći da je i predsednik opštine ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

10/07/2020 0 comment

Vekovima postoji i homoljski sir koji je veoma poznat i ukusan na neki sebi svojstven način. Homoljski sir se najčešće jede uz vruć kačamak, koji je ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 73

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!