Nacionalna kuhinja

Kada je krenuo u svet da nastavi školovanje, naš čuveni naučnik Mihajlo Pupin se u svojoj 20-oj godini uputio iz Praga u Ameriku, tamo je…
Pastrmka je jednostavna za spremanje i otvorena za razne dodatke po ukusu.Ovako spremljena pastrmka je sočna i veoma ukusna. Recept za 4 osobe:4 pastrmke –…
Kosjerić je, slobodno se može reći, mesto sa visoko razvijenom gastronomskom kulturom, a zdrava i ukusnahrana i piće predstavljaju osnov razvoja ruralnog turizma, čiji su…

Homoljska pita

Ova pita zauzima sasvim posebno mesto. Ne samo što je tradicija njene pripreme veoma duga, već zato što je ukus neponovljiv, ni malo nalik na…
Irig je još jedno lepo „vinsko naselje“ Srema. Pored renomiranih vinarija, možete obići i neki od malih porodičnih podruma, koji, uz vino, prave i voćne…
Tradicionalna temerinska manifestacija „Prosto k'o pasulj“ održava se u subotu, 09. juna 2018. godine na temerinskom vašarištu u organizaciji Turističke organizacije opštine Temerin, a uz…
Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli na ovim prostorima. Banaćanke su poznate po spremanju raznih poslastica…
Čari života pod „sremačkim nebom“ opevane su u pesmi „Divan je kićeni Srem“, a tanane lepote njegovih pejsaža naslikane kičicom Save Šumanovića. Srem se nalazi u međurečju…
U Bačkom Petrovcu se već tradicionalno sredinom ili krajem maja meseca održava Festival Klobas, ili kulenijada kako se to popularno zove. Kulenijada (Festival klobas) se…
Zaboravljeni su recepti naših predaka ili se o njima malo zna, a da su bila veoma ukusna i bez upotrebe nekih začina, kojih nije bilo…
Prelepo selo Miroč na istoimenoj planini još je u doba Rimskog carstva bilo vazdušna banja na putu od Taliate (Donjeg Milanovca) do Egete (Brze Palanke). Odavde potiče…
Srednjobanatska varoš Plandište, sa svojim različitim imenima kroz istoriju na različitim jezicima, kao štoje Morminta, Zičifalva, Zičidorf, Mariolana, Mormniz, pravi je primer višenacionalne i multikulturalne…
Strana 7 od 67
23/06/2013 0 comment

Potrebno je: 4 jaja8 kašika šećera1 kesica vanilin šećera4 kašike soka od limunamalo naribane korice limuna2 kašike brašna6 većih izdubljenih limunova Priprema: Ako možete, nabavite krupnije limunove jer će oni odlično poslužiti umesto posudica za ...

28/08/2019 0 comment

Kozji sir Gorski stiže nam sa obronaka Fruške Gore, iz sela Jazak. Proizvodi se od 100% kozjeg mleka, bez dodavanja kravljeg mleka, aditiva, ...

07/12/2019 0 comment

Žabalj i Titel su mesta u oblasti koja je dobila ime po rečnim lađama - šajkama - i vojnicima „šajkašima“ koji su u ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

16/10/2019 0 comment

Selo Vinča, podno Oplenca, gde se nalazi Vinarija Aleksandrović, oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!