Nacionalna kuhinja

Planinski doručak je žig kvaliteta koji ukazuje geografsko poreklo regiona Zapadne Srbije, čuvenog po netaknutom okruženju, veličanstvenim pejsažima i tradicionalnom načinu ishrane. Sita je voćni…
Leskovac je grad koji se diči najboljim majstorima roštilja, podneblje koje "ima dušu" i svaki specijalitet koji se po dobro čuvanim tajnama priprema je pravi…
Tradicionalna manifestacija "Belmužijada" biće održana od 4. do 6. avgusta u Svrljigu.Kao i prethodnih godina, održaće se i izbor za najlepšu pastiricu i najlepšeg pastira,…
Štrudla nikada nije izgubila svoju draž i omiljena je među svim generacijama. Vreme je da napravite ovaj sjajni kolač i dočarate ukućanima čari lepe ravnice.…
Sjenički kraj, čuven po nepreglednim pašnjacima i kvalitetnom siru, ima dugu tradiciju pripreme domaćih pita-koturača, koje uz obavezni fil sa sirom, mogu da se pravi…
Pita sa borovnicama je neizostavan slatkiš koji će se naći na stolu u domaćinstvima podkopaoničkih sela u opštini Brus. Ovaj mirisni desert je jednostavan za…
Oblast Gornje Resave spona je između istočne Srbije i Šumadije, a Despotovac njen centar. Smešten je na reci Resavi podno obronaka planina Beljanice i Kučaja, pa čistih…
Čuvanje tradicije i običaja jedan je od prioriteta Srba sa Kosova i Metohije. Uz osmeh za dobrodošlicu, svaka domaćica će vas ugostiti tako što će…
Sremski Karlovci su prestonica kuglofa. Ovaj kolač se ovde vekovima priprema i njegov ukus sa raznim nadevima je neodoljiv. Prvi podaci o kuglofu datiraju iz…
Irig je još jedno lepo „vinsko naselje“ Srema. Pored renomiranih vinarija, mo-žete obići i neki od malih porodičnih podruma, koji, uz vino, prave i voćne…
Ovo je jedan od mnogobrojnih autentičnih domaćih recepata g.dje Vide Poznanović iz "Sveske za kolače". Njeni recepti su čuveni,a svi slatkiši spremljeni na tradicionalan način. …
Prema kazivanju starih Vranjanaca,  samsa se spremala u njihovim domovima od davnina.Ova izuzetno ukusna pita se priprema samo u Vranju i okolini. Oduvek je u…
Strana 5 od 61
01/06/2014 0 comment

Piletina se priprema na različite načine, uvek novi recept je svakako prilika da ovo meso učinite još ukusnijim. Evo jednog veoma jednostavnog,a vrlo ukusnog recepta sa krompirom. Potrebno je: 8 bataka, 6-8 krompira, 5-6 šargarepa, so, biber, 5 čena ...

19/07/2016 0 comment

Bogata beta-karotinom i vitaminom C, dinja je idealna namirnica za leto. Od minerala zastupljenih u dinji posebno je bitno istaći kalijum, iako ...

21/05/2018 0 comment

U Bačkom Petrovcu se već tradicionalno sredinom ili krajem maja meseca održava Festival Klobas, ili kulenijada kako se to popularno zove. Kulenijada ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

14/05/2018 0 comment

Autohtone sorte voća su srpsko nacionalno blago. U mnogim krajevima Srbije se uzgajaju i dan danas čuvene sorte, a jedna od njih je i trešnja ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!