Nacionalna kuhinja

Zlatni jesenji plod dunje je idealan za pripremu ove fantastične poslastice!Dunja važi za simbol ljubavi, sreće, plodnosti, pameti, lepote, postojanosti i neprolaznosti. U svežem stanju…
Tracicija proizvodnje "Zlatiborskih kobasica" duža je od 200 godina. Ovaj čuveni delikates je proizvod od najkvalitetnijeg mesa, a recept je ono što ovu kobasicu čini…
Komisbrot je kolač koji nas vraća u bezbrižno detinjstvo, kada se njegov miris širio kuhinjom nedeljom i praznicima.Ovo je stari recept po kome su ga…
Banatska „kraljevska šunka” je specijalitet, koji se pravi od butova mesnatih svinja. Odabrane lepo obrađene butove težine između 10 i 15 kg ostaviti da odleže…
Ove šnicle su vrhunski specijalitet sa Zlatibora, mnogi će reći kad ih probaju da su najukusnije koje su jeli. Potrebno je: 4 juneće ili teleće…
Kesten je najzastupljeniji u toku jeseni i zime, ali prerađen, kesten je dostupan tokom cele godine. Kesten pripada koštunjavom voću, ali se po sastavu bitno…
Dragačevo, slavno i čuveno, poznato je po izuzetnom gastronomskom nasleđu i svako ko poseti ovaj kraj, osim što je očaran prirodom, ponese najlepše utiske iz…
Užički medaljoni su poznat srpski specijalitet.Meso je sočno, začinjeno, a posle dinstanja,serviranje sa kajmakom je poseban šmek ovog jela. Potrebno je:1 kg teleceg mesa, 300…
Lepo i mirno selo Svetozar Miletić , koje je udaljeno 12 km od Sombora, na putu prema Subotici. Njegovi stanovnici ga od milja zovu Lemeš,…
Leskovački kraj, najčuveniji predeo u Srbiji po uzgoju paprike, poznat je i po tradicionalnim receptima za spremanje zimnice od autohtonih vrsta paprika. Ne može da…
Ovo su vrlo jednostavni kolači. Ovo su bili obavezni kolači na slovačkim svadbama. Jako su hrskavi i zanimljivog izgleda, naročito ako se ima varjača za…
Borovnica je poznata kao narodni lek protiv dijabetesa, toliko je delotvorna, da je neki nazivaju i biljni insulin .Osim što čuvaju zdravlje srca i usporavaju…
Strana 3 od 66
09/08/2013 0 comment

Veliki narodni kuvar, čuvene srpske domaćice Spasenije Pate Marković je prava enciklopedija kulinarskog znanja. Prvo izdanje njenog, u svetu proslavljenog kuvara, je bilo davne 1939.godine.Jela po njenim receptima se spremaju od tada,a pomenuti kuvar ima ...

26/03/2019 0 comment

Proleće, po mnogima najlepše godišnje doba, najbolje je vreme da se napravi kratak predah posle duge i hladne zime. Vreme kada se ...

17/06/2019 0 comment

Jedan od najrodnijih krajeva domaće sorte kupina je svakako Valjevo i okolna njegova sela. Kupina pripada porodici ruža.Nežne je strukture i ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

18/05/2019 0 comment

U religiji, medicini i poeziji srpskog naroda bosiljak ima veoma važnu ulogu. Poznat je i kao bažilek, bažulek, basilje, bosilek, vasleđen... Pripada ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!